Doamnele și domnii adevărați plătesc întotdeauna pentru ei. Iată de ce.

Care este diferența dintre o femeie adevărată și o femeie obișnuită sau dintre un domn adevărat și un bărbat obișnuit? Se pare că secretul este o monedă mică.

Iată de ce este mai bine să plătești pentru tine, decât să tinzi să obții ceva gratuit.

Există femei și bărbați. Și există doamne și domni. În epoca victoriană astfel de oameni erau numiți aristocrați. Iar mai târziu – oamenii educați și inteligenți, care au sentimentul de demnitate. Care se respectă pe sine și îi respectă pe ceilalți. Iar diferența dintre un bărbat și un domn și dintre o doamnă și o femeie – este o monedă mică. Deși, problema desigur, nu este moneda.

Cu mult timp în urmă o scriitoare a venit la Londra. Și a văzut o toaletă publică – o clădire separată cu două intrări. Deasupra fiecărei uși era inscripția: „Pentru femei intrarea este gratuită. Pentru doamne – 1 penny. ”Pentru bărbați intrarea este gratuită. Pentru domni – 1 penny.”

În timp ce scriitoarea uimită se gândea la diferența dintre doamnă și femeie, un polițist s-a apropiat de ea și a întrebat-o cu delicatețe dacă ar trebui să-i dea o monedă. Poate că avea o problemă cu banii, de aceea era dispus să o ajute, ca un domn adevărat. Dar această poveste are un sens profund: doamnele și domnii întotdeauna plătesc pentru sine.

Nu aleargă, împingându-i pe alții cu coatele pentru a apuca ceva gratuit. Nu utilizează lucrurile gratuite, dacă sunt capabili să plătească. Ei mereu mulțumesc pentru serviciu, chiar dacă nimeni nu cere recunoștință. Doamnele și domnii adevărați nu sunt obișnuiți să folosească „cadouri”. Și nu o fac pentru că sunt obligați să plătească. Dar pentru că plata pentru serviciu sau pentru un lucru îți permite să-ți menții stima de sine.

Stima de sine – uneori trebuie să plătești doar un bănuț pentru ea. Dar unii nu plătesc nici această monedă mică. Alții, însă, consideră că este de datoria lor să plătească pentru ei înșiși. Să mulțumească, să respecte regulile nerostite, chiar dacă nimeni nu vede și nu apreciază asta. Mai mult, ei îi vor ajuta delicat și pe cei care se află într-o situație dificilă.

Oricine poate fi bărbat sau femeie. De obicei nu este necesar să depui niciun efort. Dar nu toți pot fi domni și doamne. Deși diferența este uneori într-o monedă mică. Cu ea începe stima de sine. Stima de sine și respectul față de alte persoane…

O modalitate simplă de a-ți spori stima de sine este să plătești dacă poți să o faci. Să mulțumești dacă poți mulțumi. Chiar dacă plata și recunoștința nu sunt necesare și nici  așteptate. Doamnele și domnii plătesc întotdeauna pentru sine.