Iată de ce câinii se atașează doar de o singură persoană.

Câinii ne privesc în ochi pentru a stabili contactul, la fel cum facem noi cu alți oameni. Și, la fel ca și noi, sunt ființe sociale care nu pot trăi fără companie. Însă prietenii noștri patrupezi aleg doar o singură persoană căreia îi acordă cea mai mare parte din dragostea și devotamentul lor. Această legătură devine atât de importantă pentru câini, încât pot fi geloși dacă își văd stăpânul cu alte animale.

Astăzi vă invit în lumea misterioasă și fascinantă a câinilor. Să vedem ce cred ei despre noi și cum putem crea această legătură specială.

1. Ei petrec constant timpul cu stăpânul lor.

Când îți lași câinele să doarmă în patul tău, ai grijă de el și petreceți mult timp împreună, formezi o legătură puternică între voi. Orice activitate pozitivă cu prietenul tău patruped îi va spori dragostea pentru tine. În acest fel, el învață să te asculte și să simtă bucuria care apare atunci când petreceți timpul împreună.

2. Ei simt dragostea stăpânului lor.

Dacă ai o familie numeroasă, câinele tău poate avea mai multe persoane preferate. Dar se atașează doar de cea care are grijă mai mult de el. Dacă îi vei umple bolul cu mâncare și îl vei plimba în fiecare dimineață, câinele va observa asta și te va face preferatul său. Atenția și afecțiunea pe care o primește – îi va influența comportamentul față de tine. Cu cât îi oferi mai mult, cu atât primești mai mult.

3. Ei își văd proprietarul ca pe o sursă de pozitivism. 

Câinii tind să creeze asociații pozitive cu cei din jur. Practic, dacă îi oferi câinelui tău dulciuri și jucării distractive, i se va forma imediat o asociație. De aceea, dacă dorești să-ți fie fidel, fă astfel încât să se simtă fericit!

4. Coincidența caracterelor

La fel ca și oamenii, câinii pot alege omul drag care corespunde ”personalității” lor. Dacă privești câinii și la stăpânii lor, în majoritatea cazurilor vor avea ceva similar. Câinii energici preferă oamenii activi, în timp ce câinii calmi și leneși preferă să-și petreacă zilele cu stăpânii lor.

Unele rase de câini tind să interacționeze mai mult cu persoanele singure: Beagle, Collie, Shetland Sheepdog, Bulldog francez, Ciobănesc German, Labrador Retriever și Golden Retriever.