6 motive pentru care femeile singure sunt mai fericite.

Când vine vorba de întâlniri, femeile inteligente devin extrem de selective. Ele mai degrabă preferă să aștepte persoana potrivită decât să intre într-o relație, cedând sub presiunea societății. Potrivit unui sondaj recent, tot mai multe femei aleg să-și păstreze independența și să se bucure de propria companie. Motivul este simplu: se simt mai fericite.

În societatea noastră, lipsa unui partener de viață este adesea asociată cu tristețea și singurătatea. De fapt, femeile care nu sunt într-o relație sunt mai fericite decât prietenele lor căsătorite. Iata de ce.

1. Au mai mult timp pentru sine

Femeile căsătorite se plâng adesea că nu au timp suficient pentru sine. Ele sunt întotdeauna ocupate îngrijindu-și partenerul sau copiii. Femeia liberă își poate dedica tot timpul sie. Nu contează dacă este vorba despre manichiură sau despre un concert mult așteptat – doar ea decide cum să-și petreacă ziua și viața.

2. Nu trebuie să justifice așteptările cuiva. 

Să nu uite de ziua lui de naștere, să-i ofere ceva de Ziua Îndrăgostiților, să planifice o vacanță specială pentru doi, să fie perfectă din cap până în picioare, etc. Relațiile necesită multă muncă și uneori ea poate fi obositoare. Pe de altă parte, atunci când nu ai un partener, nu trebuie să fii așa pentru a impresiona. Faci doar ceea ce este comod, firesc și plăcut pentru tine.

3. Sunt concentrate pe carieră și au priorități clare.  

De cele mai multe ori, femeile renunță la visurile lor fiind într-o relație. Acest lucru se întâmplă din mai multe motive. Ele încearcă să-i facă pe toți fericiți, sacrificându-și propria fericire. În acest sens, femeile libere sunt lipsite de griji. Sunt ambițioase și se pot concentra pe atingerea obiectivelor. Au priorități clare, de aceea femeile singure au mai mult succes și sunt mai fericite.

4. Nu-și fac griji de opinia străină

Când îți păstrezi mult timp independența, îți dai seama că singura persoană care te poate judeca – ești tu. Crezi în tine și nu-ți pasă ce spun alții. Nu mai cauți aprobarea altora și te simți liberă.

5. Își consolidează relațiile cu oamenii apropiați.

Când ești într-o relație, îți petreci cea mai mare parte a timpului cu partenerul, îndepărtându-te de prieteni și familie. Femeile singure își pot permite să-i vadă pe cei dragi mai des și să fie complet implicate în această comunicare. În acest fel, ele se simt mai fericite.

6. Călătoresc mai mult și își fac griji mai puțin. 

Când nu trebui să cheltui mult timp și energie într-o relație, îți rămâne multă energie. Asta te ajută să vezi lumea într-o altă lumină și să obții experiența la nu ai fi îndrăznit niciodată, dacă ai fi fost într-o relație. Femeia liberă călătorește mai mult și explorează lumea din jurul său. Nu-și face griji că se deosebește de ceilalți și este capabilă să obțină armonie, fiind singură cu sine.