Experții au identificat 5 produse care te vor ajuta să ai un somn bun.

Consumul băuturilor cu cofeină, programul de lucru încărcat și insomnia ne pot împiedica să ne bucurăm zilnic de 7-9 ore de somn adecvat.

Dar nu este atât de dificil să dormim bine noaptea. Experții cred că atunci când consumăm anumite alimente cu cel puțin o oră înainte de culcare, acestea provoacă somnolență și îmbunătățesc somnul în timpul nopții.

Deci, printre astfel de produse se numără:

Smochinele – sunt o sursă excelentă de magneziu, un mineral asociat cu somnul. Smochinele sunt bogate în fibre și ne ajută să scăpăm de poftele nocturne, care adesea împiedică somnul. Consumul regulat de smochine, ne protejează împotriva insomniei și contribuie la un somn bun și odihnitor.

Prunele uscate – sunt bogate în minerale care ajută la producerea hormonului ce provoacă somnul – melatonina. Aceste minerale includ calciu și magneziu, precum și vitamina B6. Pentru a provoca rapid somnolența, experții recomandă să consumăm prune uscate cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare.

Bananele – conțin magneziu și potasiu, care ajută la relaxarea mușchilor. Vitamina B6 din banane contribuie la eliberarea serotoninei – ceea ce sporește și mai mult relaxarea.

Fisticul – acesta conține cantități semnificative de melatonină, mult mai mult decât majoritatea fructelor, cerealelor și leguminoaselor. Fisticul este plin de magneziu și proteine, ceea ce ne ajută să dormim mai bine.

Ceaiul de musetel – mușețelul este renumit pentru proprietățile sale hipnotice și calmante. Prin urmare, o ceașcă de ceai fierbinte de mușețel înainte de culcare – contribuie la un somn sănătos.