Femeia ar trebui să facă un singur lucru – să acumuleze energie!

Cea mai importantă misiune a femeii este – să acumuleze și să păstreze energia. 

Soțul, venind acasă, cade lângă această sursă de energie pentru a-și completa rezervele sale de energie. El nu are nevoie de o soție obosită.

Concepția, că soția ar trebui să facă treburile casnice este greșită. Atunci când acasă bărbatul nu obține energie de la soția sa, el obosește repede, iar treburile lui merg prost. Soția care lucrează, fie că este vorba de simplul menaj, stoarce și subminează puterea soțului. Chiar și o podea maturată – se poate transforma în necazuri pentru bărbat.

Soția ar trebui să aibă doar activități care îi cresc energia și pe care le face din plăcere. Ea nu ar trebui să facă nimic prin casă, dacă nu primește bucurie și plăcere de la asta. Dacă vrea să deseneze – las-o să deseneze, vrea să brodeze – să brodeze, vrea să cânte – las-o să cânte. Dar dacă nu vrea, atunci să nu o facă. Ea are o singură funcție – să fie o sursă de energie pentru familie.

Vai de acei soți care îi reproșează soției: „Ai stat toată ziua în fața oglinzii, ar fi mai bine să te ocupi de treburi”. Femeia este pământul care primește sămânța. Iar pământul trebuie să se odihnească pentru a naște o recoltă. Precum florile, pentru a înflori primăvara, trebuie să se odihnească iarna. La fel și femeia, pentru a naște și a concepe, trebuie să se umple de energie. Și ce ar putea fi mai bun pentru ea decât o oglindă în care să se admire. Un soț bun și inteligent își va lăuda și soția slabă, iar ea va înflori, încât îl vor invidia și vecinii.

Femeia este vatra în casă, dar fără foc oare există vatră? Femeia nu ar trebui să-și facă griji cu privire la activități. Nu există nimic în lume mai valoros decât energia. Pe ea nici cu bani nu o poți cumpăra. De aceea bărbații aruncă la picioarele femeilor averi, pământuri, pace și însuși viața.

Dintr-un vechi tratat chinezesc.