Dovedit științific: Femeile au nevoie zilnic de aceste 7 lucruri esențiale.

Știi ce te poate face fericită în 20 de secunde? Oamenii de știință cunosc femeile la fel de bine precum poeții. Rezultatele cercetărilor moderne arată că femeile zilnic au nevoie de aceste 7 lucruri esențiale.

1. Să fie îmbrățișate. 

Senzațiile plăcute ale unei îmbrățișări de 20 de secunde măresc nivelul oxitocinei „hormonului iubirii” și reduc nivelul cortizolului „hormonul stresului”.

La Universitatea de Stat din Ohio, în 2010, cercetările au arătat că partenerii care se îmbrățișează des se vindecă mai repede de răni.

2. „Să-și miște corpul” cel puțin 60 de minute.

Nu contează cum: sport, plimbarea câinelui, mersul cu bicicleta, grădinăritul sau alte activități: dedică cel puțin o oră pe zi acestui lucru.

În 2019, oamenii de știință de la Centrul Medical al Universității Maastricht au publicat rezultatele unui studiu de 33 de ani, potrivit căruia 60 de minute de activitate fizică îmbunătățesc semnificativ șansele longevității.

3. Să doarmă cu 20 de minute mai mult decât bărbatul.

Oamenii de știință spun că creierul feminin este „mai complex” decât cel masculin și lucrează mai intens în timpul zilei. Și cu cât creierul este mai activ în timpul zilei, cu atât trebuie să se odihnească mai mult noaptea.

Jim Horne, de la Universitatea Loughborough din Anglia, a determinat că femeile trebuie să doarmă cu 20 de minute mai mult decât bărbații. El a constatat, de asemenea, că somnul insuficient la femei (nu și la bărbați) le deteriorează caracterul: ele devin plictisitoare, nervoase și agresive.

4. Să mănânce un mic dejun perfect.

Ou + pâine prăjită + avocado + iaurt. Nutriționiștii spun că acest mic dejun conține proteine, aminoacizi, omega-3, fibre, vitamina D, calciu, compuși ai acidului folic și acizi grași necesari creierului. De asemenea, acesta stimulează metabolismul, reduce grăsimea de pe burtă și, în general, ajută femeia să-și mențină greutatea normală fără diete stresante.

5. Să-și dezinfecteze smartphone-ul

Ecranul smartphon-ului este de trei ori mai murdar decât scaunul de toaletă, a constatat un studiu în 2018, realizat de o companie britanică de asigurări.

În același timp, femeile mai des decât bărbații își ating fața și vorbesc la telefon mai des și mai mult, iar în tot acest timp ecranul murdar este în contact cu pielea. De aceea doamnele trebuie să-și șteargă bine smartphone-ul cel puțin o dată pe zi.

6. Să-și antreneze “în secret” vaginul.

Exercițiile Kegel sunt excelente pentru sănătatea femeilor. Acestea elimină durerea în timpul actului s*xual, îmbunătățesc fluxul sanguin către organele genitale, cresc excitarea, favorizează lubrifierea și ajută la obținerea orgasmului. În plus, odată cu vârsta, vaginul nu-și va pierde elasticitatea, iar uterul și alte organe pelvine nu vor coborî.

Aceste exerciții pot fi făcute oriunde și oricând. Clinica Mayo recomandă să le faci de trei ori pe zi – cel puțin 3 seturi câte 10-15 repetări. Cel mai simplu exercițiu: contractează – relaxează mușchii pelvisului (cei pe care i-ai strânge pentru a reține urinarea).

7. Să spună ”da”

Un studiu realizat de Universitatea din Arizona în 2013 a constatat că bărbații sunt mai predispuși să fie pozitivi și să spună ”da” în relații, în timp cuvântul preferat al femeilor este „nu”. Mai mult, bărbații tind să evite conflictul, în timp ce femeile, dimpotrivă, adesea îl provoacă.

Apropo, oamenii de știință spun că în dormitor este de asemenea util să spui „da” cât mai des. Așadar, în loc de: „nu am dispoziție”, ar trebui să cedezi mângâierilor și chiar să începi preludiul. Probabil că vei fi surprinsă de ceea ce ești capabilă.