4 fraze pe care nu le voi spune niciodată soțului meu.

Eu și soțul meu nu ne certăm aproape niciodată, deja de 8 ani. Probabil că, relația noastră poate fi numită ideală … dar știți că idealul nu există.

Suntem împreună 24/7, lucrăm și ne odihnim împreună. Și în astfel de condiții, este dificil să nu ne supărăm unul pe celălalt (autoizolarea confirmă acest lucru). Care este secretul? Desigur, răbdarea angelică a soțului meu. Și, de asemenea, faptul că vorbim mult.

Cred că ar exista mult mai puține divorțuri dacă oamenii ar comunica normal! De aceea, încercăm să vorbim despre trăirile, dorințele, evenimentele noastre. Dar! În același timp, există fraze pe care nu le voi spune niciodată soțului meu. Cred că ele fac mai mult rău decât bine.

1. ”Am obosit de tine.”

Desigur, acesta nu este cel mai ofensator lucru pe care îl poți auzi în adresa ta de la o altă persoană. Și înțeleg perfect că te plictisești de orice, chiar și o vacanță de vis te poate plictisi până la lacrimi.

Dar această frază cu siguranță m-ar neliniști și aș analiza – ce fac greșit, încât persoana iubită a obosit de mine?

2. ”Soțul prietenei mele i-a cumpărat o mașină nouă, dar tu…”

Aceste comparații pur și simplu omoară toate aspirațiile omului și nu generează altceva decât invidie. Nu trebuie să fii psiholog pentru a înțelege că nu poți face asta. Nu! Nu spune asta nici copiilor, nici adulților.

Doar amintește-ți ce simți în momentul în care ești comparată cu cineva. Este plăcut pentru tine? Te motivează asta?

3. ”Nu te pricepi la nimic”

Dacă omului i se spune în mod constant că este neîndemânatic, atunci el va crede asta. Soțul meu, de exemplu, nu este foarte priceput la instalațiile sanitare. În schimb poate face cea mai superbă masă din lemn sau poate asambla mobilierul.

Și întotdeauna poți apela la un specialist, de aceea nu merită să-ți jignești partenerul cu o astfel de frază.

4. ”Nu vei reuși”

Cea mai cumplită frază. Aceasta trebuie scoasă din memorie pentru totdeauna. E ca o comparație, doar că mai rău! Aici îi spui imediat omului că este un prost și abilitățile sale nu sunt suficiente pentru a-și atinge obiectivele.

Oricine aude acest lucru poate reacționa diferit: să se supere, să se înfurie sau să rămână tăcut și să fie de acord. Astfel se spulberă visurile.

Desigur, există familii care au trăit întreaga viață împreună – 30,40,50 ani. Dar asta nu înseamnă că au avut o relație sănătoasă. Mulți rezistă pentru că „așa este necesar” și „toată lumea trăiește așa” și nici măcar nu încearcă să se înțeleagă reciproc. Dar eu vă asigur că nu toate cuplurile trăiesc așa! Oh, nu toate …

Când a murit bunica mea, bunicul și-a pierdut cel mai bun prieten. A plâns mult, apoi a spus: „În suflet mă simt liniștit, pentru că nu te-am trădat niciodată, draga mea Lucy”. Am memorat această frază pentru tot restul vieții mele.