7 lecții importante de viață pe care mulți le înțeleg prea târziu.

7 lecții importante de viață pe care mulți le învață prea târziu.

1. Oamenii importanți vin și pleacă.

Din păcate, cei mai importanți oameni din viața noastră pot deveni peste noapte străini. Din fericire, oameni complet străini pot deveni cei mai importanți. Acest proces este dureros, dar dacă este acceptat, poate contribui la îmbunătățirea calității relațiilor cu oamenii din jur.

2. Dieta nu se referă doar la ceea ce mănânci.

Odată cu trecerea timpului înțelegi că dieta este ceea ce urmărești, ce citești, viața căror oameni o urmărești și cu cine îți petreci timpul. De aceea, dacă scopul tău este să ai o minte sănătoasă, atunci trebuie să începi prin a elimina tot gunoiul din dieta ta.

3. Pentru a fi fericit(ă), trebuie să dezamăgești oamenii.

Pentru că tu și sănătatea ta mintală sunt mai importante decât cariera, banii, opiniile altora, evenimentul la care ai promis să participi, starea de spirit și așteptările partenerului, împreună cu dorințele familiei. Iubirea de sine trebuie să fie întotdeauna mai puternică decât dorința de a fi iubit(ă) de ceilalți.

4. Nu ești responsabil(ă) pentru traumele tale,

…dar ești responsabilă pentru ruperea acestui cerc și pentru a nu răni alți oameni din cauza a ceea ce ți s-a întâmplat. Nu vei avea niciodată controlul asupra viitorului dacă lași trecutul să-ți conducă prezentul. Ceea ce s-a întâmplat ieri s-ar putea să nu fie responsabilitatea ta, dar modul în care te comporti astăzi, depinde de tine.

5. Dacă vrei să te bucuri de viață, nu copia definiția de bucurie a altcuiva.

A te distra nu înseamnă neapărat să bei, să petreci și să socializezi. Divertismentul poate fi noaptea în singurătate, citirea unei cărți, conversația profundă, mersul pe jos, creativitatea, activitatea preferată. Distracția ta îți aparține, deci asigură-te că o definești tu.

6. Basmele te fac să fii nefericit(ă).

Obsesia față de ceea ce spune societatea că „ar trebui să faci” îți va omorî fericirea. Nu asculta povești false despre cum ar trebui să fie viața ta. Nu trebuie să mergi la universitate la 18 ani, să te angajezi la 21 de ani, să cumperi o casă la 25 de ani, să te căsătorești la 30 de ani sau să faci copii la 35 de ani. Suntem diferiți și fiecare are propria cale spre fericire.

7. Calitatea este mai importantă decât cantitatea.

Viața – înseamnă calitate, nu cantitate. Calitatea vieții constă în trăirea reală a sentimentelor și emoțiilor, capacitatea de a fi în momentul aici și acum, capacitatea de a interacționa benefic cu oamenii din jur, de a obține plăcere din însuși procesul de viață.