10 sfaturi despre relații de la cuplurile care au trăit împreună 40 de ani.

Relațiile sunt întotdeauna dificile, iar cuplurile care au reușit să trăiască mulți ani împreună sunt foarte rare. Dacă vrei să afli mai multe despre iubire, întreabă-i pe cei care au experiență de viață.

10 sfaturi despre relații de la cuplurile care au trăit împreună 40 de ani.

1. Contrariile se atrag, dar nu creează relații puternice pentru toată viața.

Contrariile cu siguranță se atrag și cu un astfel de partener poți crea o relație interesantă, dar pentru o uniune durabilă, este mai bine să-ți alegi un partener care ți se aseamănă. Cineva cu valori, interese și perspective similare asupra vieții.

2. Fii atentă la ceea ce îți spun prietenii și familia.

Dacă prietenii și familia nu-l plac pe alesul tău, ar putea exista motive întemeiate pentru asta. De aceea, nu te apăra, doar ascultă ceea ce îți spun oamenii apropiați. Foarte des, din exterior se vede mai bine.

3. Atracția fizică este importantă.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să fii frumoasă ca o vedetă sau să alergi imediat la un chirurg plastic. Mai degrabă, înseamnă să te simți sănătoasă, în formă și ordonată. Acest lucru este deosebit de important pentru menținerea energiei s*xuale în relație.

4. Evită-i pe cei tăcuți

O astfel de personalitate poate fi atractivă la început, dar nu vei putea trăi toată viața cu un om cu care îți este dificil să comunici. De asemenea, ar trebui să puteți vorbi pentru plăcere. Puteți merge la o cină și purta o conversație pozitivă timp de două ore? Dacă nu, gândește-te bine dacă merită să continuați relația.

5. Ieșiți în afara zonei de confort.

Atunci când relația este prea serioasă sau plictisitoare, oferă-i partenerului ceva care să vă provoace pe amândoi. De exemplu, în loc să vă uitați la televizor, mergeți într-o călătorie cu mașina sau vopsiți dormitorul în altă culoare, pentru că exact în astfel de situații îți poți vedea iubitul așa cum este real.

6. Fii puțin demodată. 

Când ești îndrăgostită, pune-ți aceste întrebări: ”Acest bărbat poate câștiga bani? Poate administra banii? Ce fel de părinte va fi? Căsătoria, pe lângă dragoste, este și un acord financiar în care viitorul tău economic se împletește cu a celuilalt.

7. Urmărește-ți partenerul în timpul unui joc. 

Astfel, ai ocazia să observi cum se comportă într-o situație de stres, cât de cinstit este și cum se face față eșecului.

8. Trebuie să aveți același simț al umorului.

Observă ceea ce îl face pe partenerul tău să râdă. Dacă el crede că perna este amuzantă, iar tu nu crezi asta, atunci puțin probabil ca în 30 de ani să devină amuzantă pentru tine. Acesta este un test simplu pentru a vedea dacă viziunile voastre despre lume coincid.

9. Ai grijă la semnele de avertizare mari.

În relații nu există loc pentru violență, atât fizică, cât și psihologică, invidie, dispreț etc. Primul act de violență înseamnă că trebuie să ceri ajutor și să rupi relația.

10. Sentimentul de îndrăgostire este esențial.

Trebuie să ai un sentiment copleșitor, încrederea că această relație este potrivită pentru tine și că partenerul este persoana cu care vrei să fii cu adevărat.

Privește-te și recunoaște sincer dacă ești îndrăgostită sau nu. Dacă acest sentiment există, relația se va dezvolta corect și armonios, iar dacă nu, cel mai probabil nu veți reuși să construiți o relație.