5 motive pentru care oamenii divorțează chiar și după 25 de ani de căsătorie.

Chiar și după 30 de ani de căsătorie sau mai mult, divorțul este posibil. Uneori este nevoie de un motiv serios, alteori nu. Totul depinde de modul în care relația dintre soți a evoluat de-a lungul anilor, de modul în care s-au simțit unul în compania celuilalt.

Motivele divorțului după câteva decenii împreună. 

1. Infidelitatea.

Nu contează când a fost – acum sau cu mult timp în urmă. Partenerii își amintesc de ea, iar amintirile nu le permit să trăiască în pace. Supărarea poate persista mai mulți ani și, de îndată ce apare momentul potrivit, cel care a fost înșelat cere divorțul.

De obicei, catalizatorul acestor divorțuri este maturizarea copiilor. Cel supărat avea un prag psihologic, de exemplu, majoratul copilului, iar când acest prag a fost atins, decizia de divorț apare instantaneu.

2. Dragostea.

La orice vârstă te poți îndrăgosti. Dragostea vine atât la o persoană tânără cât și la una matură. Și omul matur o va aprecia mai mult și o va putea păstra. Acum el va prefera mai degrabă să petreacă timpul cu persoana iubită, decât cea cu care s-a obișnuit mulți ani. După vârsta de 40-50 de ani, oamenii prețuiesc sentimentele mai mult decât în ​​adolescență și tinerețe, așa că cel care iubește este dispus să facă sacrificii, inclusiv să divorțeze după mulți ani de căsătorie.

3. Mediu familial negativ.

Reproșurile, scandalurile, certurile și confruntările distrug orice relație. Uneori, în afară de ștampila din pașaport și certificatul de înregistrare a căsătoriei, soții nu au nimic în comun. Ei bine, poate copii comuni. Din astfel de familii oamenii fug la orice vârstă, imediat ce se ivește ocazia.

4. Insatisfacția intimă.

Dacă soțul deja nu mai poate răspunde pe deplin la s*xualitatea soției sau soția după menopauză sau o intervenție chirurgicală își pierde interesul pentru s*x, atunci chiar și după trei decenii împreună, acest lucru poate duce la separare.

5. Alcoolul sau alte dependențe.

Acest motiv al divorțului practic nu depinde de vârsta soților. Dacă unul dintre ei este dependent, celălalt fie suferă și devine codependent, fie rupe în mod decisiv și complet orice legătură cu un alcoolic (dependent de droguri, dependent de jocuri de noroc).

Uneori se întâmplă ca unul dintre soți – mai des femeia – să reziste ca în cazul infidelității, până la un anumit prag și să divorțeze de bărbat la atingerea acestui prag. Această răbdare nu este justificată de nimic. Copiii nu au nevoie de un tată dependent, mai ales dacă pune familia într-o situație financiară dificilă, practică violență fizică împotriva soției sau a copiilor, devine agresiv și incontrolabil. Ca soț, el est, lipsit de valoare. De aceea, nu merită să aștepți nimic, trebuie să divorțezi imediat de bărbat dacă are o dependență.

Merită să divorțezi după mulți ani de căsătorie?

Fiecare își va răspunde singur la această întrebare. Trebuie să divorțezi atunci când nu mai poți trăi împreună cu partenerul. Cu siguranță trebuie să pleci de la un alcoolic, un dependent de droguri, un mincinos patologic, o persoană crudă și agresivă, un trădător. Trebuie să te desparți de soț dacă prezența acestuia amenință sănătatea fizică și mentală a membrilor familiei.

Dar dacă te-ai plictisit, îți dorești senzații tari sau să-ți găsești un nou partener, atunci este mai bine să încerci împreună cu partenerul să eliminați cauza plictiselii, să găsiți interese noi și apoi să luați decizia de a divorța, dacă nu sunt rezultate.

Pasiunea și dragostea estompată pot fi transformate într-o prietenie puternică, tandră. Acesta este motivul pentru care relațiile pe termen lung sunt valoroase – soții nu sunt doar parteneri, ci și prieteni adevărați.