5 etape ale unei relații: cum începe și ce greșeli trebuie evitate pentru a ajunge la căsătorie.

De ce unele relații eșuează, ajung în impas sau stagnează? În acest articol îți propun să analizăm cele 5 etape ale unei relații de iubire: cum începe și unde poate ajunge.

Etapa 1. Cunoașterea, atracția

Bărbatul întâlnește femeia, o place. Primul lucru pe care îl simte este atracția fizică. Bărbatul urmărește femeia cum se mișcă, zâmbește, cum se uită, vorbește. Vrea să o vadă cât mai des.

Atracția fizică – este cel mai mic lucru de care este capabil bărbatul, dar din anumite motive, multe femei sunt sigure că acesta este aproape singurul lucru pe care se pot baza. Ambii au nevoie de timp pentru a simți că în relație ar putea fi ceva mai mult.

Dacă la prima etapă bărbatul își satisface atracția, atunci el nu mai este foarte interesat să treacă la etapa următoare.

Este periculos să te îndrăgostești de bărbat la această etapă, chiar dacă părea că soarta v-a adus împreună și el este cel mai apropiat și cel mai drag. La prima etapă este foarte important ca femeia să-și păstreze demnitatea.

Etapa 2. Incertitudinea

La această etapă dispare euforia. Există mai puține conversații romantice. Dispare dorința întâlnirilor. Mai des, o astfel de răcire apare la bărbați, ei nu mai sunt atrași atât de puternic de femeie.

La această etapă bărbații încep să se îndepărteze, să dispară și să sune mai rar. De fapt, bărbatul doar își verifică sentimentele. El poate avea sentimente tandre pentru femeie, poate dezvolta un interes emoțional pentru ea, dar are nevoie să se îndepărteze pentru a simți dragostea cu o nouă forță, a simți anticiparea și bucuria unei noi întâlniri.

Cea mai mare greșeală a femeii la această etapă – este să-l sune pentru a clarifica lucrurile. Ea îl poate suna, dar numai pentru a-i împărtăși ceva pozitiv sau pentru a-i cere sfaturi.

Etapa 3. Dorința de a fi unică (unic).

La această etapă partenerii înțeleg că a fi împreună – este mai interesant și mai plăcut decât cu alții. Dacă bărbatul și femeia și-au depășit corect propriile îndoieli, atunci apare dorința de a aprofunda relația.

Bărbatul vrea să afle mai multe despre interesele și punctele de vedere ale femeii, i se trezește atracția intelectuală față de ea. Acum bărbatul și femeia tind să se înțeleagă mai bine.

La etapele 2 și 3, este important să arătați, să vă dezvăluiți părțile bune. Stările negative este mai bine să le păstrați până la etapa următoare pentru a nu crea tensiune.

Etapa 4. Apropierea sufletească

La această etapă cei doi înțeleg că își pot dezvălui părțile negative și starea de spirit proastă, fără teama că nu vor fi înțeleși și acceptați.

Este foarte important ca femeia să se deschidă la această etapă, nu doar să fie bună, de frică sau din dorința de a fi pe plac.

Apropierea sufletească – este posibilitatea de a fi tu însăți și în același timp, de a te simți în siguranță.

Etapa 5. Logodna

Această etapă precede ceremonia căsătoriei. Logodna – este fundamentul pe care se construiește viitoarea familie.

Dacă dorești ca logodna să devină specială și romantică, nu trebuie să te muți cu bărbatul înainte de timp. Doar este atât de frumos să fii mireasă.

Orice relație ne este dată nu atât pentru confortul și fericirea noastră, cât pentru creștere și dezvoltare. Pentru a învăța să iubim. Și pentru a simți iubirea adevărată, este nevoie de timp. Oferiți-vă timp pentru iubire.