Test psihologic: Răspunde la 2 întrebări și află care sunt resursele tale vitale.

Tot ce ne ajută să ne rezolvăm problemele – sunt resursele noastre. Resursele pot fi fizice, energetice, intelectuale, comportamentale, informaționale, tehnologice etc. Aceasta este experiența noastră de viață și marja de siguranță pe care o folosim într-un grad sau altul.

Testul propus te va ajuta să înțelegi care sunt resursele tale vitale. Răspunde la întrebările de mai jos și citește descrierea:

1. Ce balon cu resurse alegi?

1 – 1 p.
2 – 2 p.

3 – 3 p.
4 – 4 p.

5 – 5 p.
6 – 6 p.

2. Primul lucru pe care l-ai observat în această imagine?

Balena – 4 puncte
Luna – 1 punct
Stelele – 2 puncte
Surferul – 6 puncte
Valul – 8 puncte
Imaginea de ansamblu – 10 puncte

Calculează punctele și citește rezultatul:

2 – 4 puncte

Simți că ești o parte a naturii, de aceea obții resurse din comunicarea cu ea. Pentru a-ți recăpăta energia – ai nevoie de pace, liniște și singurătate. Prețuiești confortul și stabilitatea, de aceea te simți cel mai bine într-un cerc restrâns de oameni. Îți place să mănânci delicios, să privești un film bun, să observi fenomenele naturii.

Dacă situația necesită o tensiune specială și multă energie, ai nevoie de ceva timp pentru a te pregăti, nu-ți plac situațiile neprevăzute și surprizele.

5 – 6 puncte

Ești un realist, stai ferm pe picioare. Prosperitatea financiară și încrederea în viitor, statutul social și respectul celorlalți – sunt foarte importante pentru tine. Toate acestea îți oferă motivația și puterea de a depăși obstacolele. Pentru a-ți restabili forțele, ai nevoie de confortul și atenția celor dragi, dar, de dragul unui obiectiv semnificativ, ești gata să dai tot ce e mai bun.

Urmărește-ți echilibrul resurselor fizice și emoționale, pentru că nu totul poate fi cumpărat cu bani.

7 – 9 puncte

Ești o persoană sociabilă, neapărat ai nevoie de atenția s*xului opus. Asta îți oferă putere și încredere. Forța ta motrice – iubirea, atenția și sentimentele vii. Fără ele, lumea pare slabă și nu ai suficientă energie pentru realizare. Emoțiile celor dragi te încarcă.

Asigură-te că urmărirea emoțiilor puternice nu se transformă într-un scop în sine, altfel s-ar putea să omiți dragostea adevărată.

10 – 11 puncte

Resursa ta – este odihna bună, somnul suficient, alimentația echilibrată și activitatea fizică optimă. Nu ceri nimic supranatural, dar ai nevoie de un confort rezonabil. Îți poți restabili resursele numai în condiții de siguranță și securitate completă, alături de oameni de încredere. Îți pierzi uneori forțele pe anxietate nerezonabilă. Dacă este așa, atunci încearcă să înțelegi sursele acestei stări și să găsești mecanisme eficiente pentru a-ți crește rezistența la stres.

12 – 13 puncte

Resursa ta – este sprijinul prietenilor și al familiei. Încrederea, ajutorul și sprijinul lor te încarcă de energie. Părerea lor este importantă pentru tine, prețuiești sfaturile bune și un cuvânt bun rostit la timp. Dacă ai un „grup de sprijin” de încredere, atunci ești capabil de multe.

14-16 puncte

Te încarci de energie de la hobby-urile tale. Ca persoană creativă, te recuperezi atunci când faci ceea ce îți place. Asta te ajută să uiți de negativitate, să găsești sprijin interior și să te inspiri. Nu contează care sunt hobby-urile tale: pictura, muzica, cultivarea cactușilor sau broderia. Hobby-urile sunt acele activități în timpul cărora sufletul tău se odihnește și zâmbește.

Oricare ar fi rezultatul tău, nu uita că resursele interne pot fi restabilite. Fii atent la tine, nu te epuiza, fă pauze. Și amintește-ți că principala noastră resursă este – timpul. Folosește-l cât mai util!