15 lucruri pe care femeia nu trebuie să le explice nimănui. Niciodată!

Societatea și stereotipurile care predomină în ea, impun întotdeauna femeii nevoia de a se comporta într-un anumit mod. De parcă oamenii știu ce este mai bine pentru ea. Nu, nu este așa.

Există lucruri pentru care nu trebuie să dai explicații:

1. Situația din viață

Nu contează ce fel de situație din viață ai: trăiești singură, cu un partener sau cu fostul. Nu trebuie să explici nimănui de ce trăiești așa.

2. Prioritățile de viață.

Vrei să începi o afacere? Să-ți vinzi toate lucrurile și să călătorești în jurul lumii cu un rucsac pe spate? Acționează! Și nu uita că nu trebuie să explici nimănui prioritățile tale. Ele sunt ale tale și nu trebuie să impresionezi oamenii cu ele.

3. Să-ți ceri scuze dacă nu îți pare rău.

Dacă ai făcut ceva, dar nu regreți, atunci nu ar trebui să-ți ceri scuze. Scuza – este încercarea de a corecta o greșeală și impactul pe care l-a avut asupra altora.

4. Să explici de ce petreci timpul singură.

Dacă trebuie să fii singură, nu explica de ce ai nevoie de asta. Bucură-te de acest timp prețios în singurătate.

5. Să fii de acord cu convingerile cuiva. 

Atunci când oamenii îți împărtășesc convingerile personale, acesta este un semn de încredere, și el ar trebui prețuit. Dar faptul că cineva ți-a împărtășit credințele personale nu înseamnă că trebuie să dai afirmativ din cap.

6. Să fii de acord cu tot ce spun alții.

Da, poate fi dificil să spui „Nu” la o întrebare dificilă, dar să știi că nu trebuie să spui „Da” la tot ce ți se cere. Cunoaște-ți limitele și ce ești dispusă să faci pentru ceilalți.

7. Să dai explicații despre aspectul tău.

Dacă ai slăbit, te-ai îngrășat, ți-ai schimbat coafura sau ai făcut altceva cu aspectul tău, nu trebuie să explici nimănui acest lucru.

8. Să explici de ce ai anumite preferințe alimentare.

Fiecare dintre noi are mâncărurile preferate și gusturile sale. Dacă cineva încearcă să te judece, nu trebuie să explici nimic. Mănâncă ceea ce dorești.

9. Să dai explicații despre viața ta intimă.

Indiferent dacă ai o relație intimă sau nu, aceasta este o chestiune personală. Oamenii te vor judeca pentru faptul că dormi cu o persoană sau alta, dar părerea lor nu are nicio importanță.

10. Să dai explicații despre alegerea carierei sau a vieții personale.

Când vine vorba despre ce direcție alegi în viață, nu trebuie să dai explicații nimănui. Oamenii cărora le pasă cu adevărat de tine te vor sprijini.

11. Să explici opiniile tale religioase sau politice. 

Fie că ești catolic, protestant, musulman sau democrat, aceasta este alegerea ta și nu ar trebui să dai nicio explicație. Dacă cineva vrea să vorbească sincer cu tine și tu vrei să faci asta, nu-ți fie teamă. O discuție bună sau schimbul de idei este foarte interesant.

12. Să explici de ce ești singură.  

Nu contează de ce ești singură. Cel mai probabil îți place asta. S-ar putea să fii încurajată să-ți găsești un partener și să te căsătorești, dar tu trăiești în ritmul tău.

13. Nu trebuie să mergi la întâlnire doar pentru că ai fost rugată. 

Acest lucru este foarte important de reținut. Nu trebuie să spui „Da” doar pentru că bărbatul ți-a cerut să mergi cu el la o întâlnire.

14. Să explici de ce te căsătorești. 

Te-ai căsătorit la 18 ani? Sau poate nu vrei niciodată să-ți întemeiezi o familie? Ești adultă și decizia despre căsătorie îți aparține.

15. Să explici alegerea relației.

Ai iertat bărbatul necredincios? Ai început o relație cu un bărbat căsătorit? Te-ai cuplat din nou cu fostul partener? Ai refuzat cererea în căsătorie? Aceste decizii le-ai luat din mai multe motive și nu trebuie să explici acest lucru nimănui.