4 motive pentru care femeia de peste 40 de ani nu vrea să se căsătorească.

În societatea noastră, încă este popular stereotipul despre femeia de peste 40 de ani, care deja este bătrână și nu mai are șanse să se căsătorească. De fapt, multe femei la această vârstă nu vor să se căsătorească, deoarece sunt complet fericite singure.

O astfel de doamnă nu se simte neglijată, lipsită de ceva sau inferioară. Ea are un loc de muncă prestigios sau propria afacere, un apartament confortabil, mult timp pentru hobby-urile sale, încredere în sine și în viitor. Și, deși mulți spun că la 40 de ani ai ultima șansă să-ți găsești fericirea, există câteva motive pentru care femeia nu vrea să se căsătorească la această vârstă.

1. Ea nu-și va schimba caracterul.

Ea este o persoană autosuficientă, cu principiile și caracterul său. O astfel de femeie știe totul despre sine. Cel mai probabil, nu are un caracter ideal, dar este complet mulțumită de el. Ea înțelege perfect că, atunci când se va căsători, va trebui să se adapteze altei persoane, să renunțe la unele obiceiuri, să facă compromisuri și să pară întotdeauna mai bună decât este cu adevărat.

Toate aceste sacrificii par destul de normale și firești în tinerețe, când privești lumea cu alți ochi și tinzi să-ți creezi o familie ideală. O femeie matură nu mai vrea și nu-și poate schimba caracterul.

2. Nu se va transforma într-o casnică pentru a avea grijă de bărbat.

Femeia singură de peste 40 de ani este obișnuită să aibă grijă doar de sine. Ea iubește să se răsfețe și să stea mult timp în pat, nu trebuie să se trezească dimineața și să gătească micul dejun pentru bărbat. Ea nu știe ce înseamnă să calci zilnic cămăși și să speli șosete.

Un soț în casă – înseamnă să stai în bucătărie în fiecare zi, să-i pregătești bucatele preferate și să te întâlnești periodic cu rudele sale, care nu-ți provoacă cele mai plăcute sentimente.

O schimbare atât de radicală a stilului de viață, cu siguranță, nu va fi pe placul ei. De aceea există o mare probabilitatea ca mariajul să se termine cu divorț după un timp.

3. Nu va dori să-și împartă veniturile cu bărbatul.

Dacă femeia și-a aranjat viața, are o locuință, păstrează niște economii în bancă, atunci căsătoria cu o persoană cu venituri mai mici – este o idee proastă.

Există probabilitatea ca el să-i ceară să îl ajute să-și ramburseze datoriile sau va trăi din contul ei. O femeie inteligentă, autosuficientă, de succes și bogată are nevoie de toate astea?

4. Nu va dori să nască un copil.

Nu toate femeile au dorința de a deveni mame. Dacă femeia a luat decizia să nu aibă niciodată copii, aceasta este o chestiune personală și dreptul ei.

Unele femei nu se căsătoresc, tocmai pentru că nu întâlnesc un bărbat care a renunțat și el la dorința de a fi tată.

Și chiar dacă bărbatul va fi de acord cu femeia că nu vor avea copii, cu o probabilitate foarte mare, el se va răzgândi mai târziu. Dacă femeia a decis ferm să nu aibă copii, atunci nu prea are nevoie de soț. Cu atât mai mult că nu prea are nevoie de el după 40 de ani, când se poate concentra pe dorințele și nevoile sale.