6 obiceiuri pe care trebuie să le aibă o femeie la 40 de ani, dacă se prețuiește.

Psihologii cred că una dintre cele mai importante crize din viața femeii se întâmplă la vârsta de 40 de ani. Ce obiceiuri trebuie să-ți formezi pentru a o depăși fără pierderi și fără a-ți pierde gustul pentru viață?

1. Obiceiul de a nu trece cu vederea relațiile nereușite. 

Obiceiul de a suporta le este insuflat fetelor încă din copilărie. Și la maturitate multe dintre ele într-adevăr așteaptă – poate că relația se va îmbunătăți, trebuie doar să depună mai mult efort, să fie mai flexibile, mai înțelepte, să-și restrângă emoțiile.

O femeie matură ar trebui să înțeleagă că acum este momentul să se bucure de viață. Când, dacă nu acum? Cine, dacă nu tu, va avea grijă de tine?

2. Obiceiul de a te îngriji în fiecare zi

Înainte nu aveai suficient timp pentru tine – cariera, copiii, treburile casnice. Destul! Trebuie să schimbi acest lucru. Copiii au crescut, în carieră probabil că te-ai realizat. Este timpul să ai grijă de sănătate, să faci periodic examinări profilactice pentru a identifica posibilele patologii în etapele incipiente. Și aspectul necesită acum o atenție sporită – posibilitățile cosmetologiei moderne sunt grozave, trebuie doar să profiți de ele.

3. Obiceiul de a elimina oamenii toxici 

Dacă în tinerețe fetele naive închid ochii la neajunsurilor prietenelor, atunci la vârsta adultă, de regulă, are loc o reevaluare a cercului de comunicare.

Dacă amintirile despre o prietenă toxică îți sunt dragi, discută ocazional la telefon sau întâlnește-te cât mai rar cu ea. Construiește limite personale, limitează subiectele pe care ești dispusă să le discuți cu ea.

4. Obiceiul de a spune ferm „Nu” 

Dacă lucrezi într-o organizație caritabilă sau de salvare, atunci soluționarea problemelor străine este responsabilitatea ta. În caz contrar, lăsă-le celor care le-au creat. Poate că acesta este egoism, dar sănătos și pe deplin justificat.

5. Obiceiul de a-ți apăra granițele

Oamenii din jurul tău nu vor ghici, până când nu le vei spune de ce ești supărată sau cu ce nu ești de acord. Nu hrăni vampirii emoționali cu energia ta, nu tolera tonul grosolan și vocea ridicată – nici acasă, nici la serviciu. Și, desigur, fii atentă la tine, astfel încât tu, la rândul tău, să nu-i tiranizezi pe ceilalți.

6. Obiceiul de a nu acorda atenție opiniei străine. 

Desigur, trăim într-o societate care trebuie luată în calcul. Cu toate acestea, nu ar trebui să-i mulțumești pe toți și să trăiești așa cum și-ar dori alții.