4 obiceiuri proaste pe care le confunzi cu iubirea de sine.

A ne iubi pe noi înșine – este principala noastră responsabilitate. Dar oare ce înseamnă să te iubești cu adevărat? Uneori ceea ce credem că este iubirea de sine – nu este altceva decât încercarea de a controla lucrurile care sunt în afara controlului nostru.

A te iubi – nu înseamnă să faci următoarele lucruri:

1. Să fii egoistă

Înseamnă să te asculți. Egoismul – este atunci când ignori sau nu te deranjezi să te interesezi cu adevărat de nevoile, temerile, dorințele și speranțele celorlalți. Egoismul înseamnă că te consideri mai importantă decât oricine și acest lucru este vizibil.

A te iubi înseamnă să-ți asumi responsabilitatea pentru fericirea ta. Relația cu Sinele tău Superior este pe primul loc. Înseamnă să recunoști cine ești, ce valorezi ce vrei să faci.

2. Să controlezi oamenii din jurul tău. 

Iubirea de sine este atunci când ești atentă și ai limite.

Să controlezi oamenii din jur – înseamnă să ceri schimbarea circumstanțelor. Iar acest lucru îți va aduce mari probleme.

Să fii prudentă și să ai limite – înseamnă să faci un efort constant pentru a determina ce este sigur și nesigur pentru tine. Înseamnă să stabilești și să explici ceea ce vei tolera și nu vei tolera, cu convingere, nu cu agresivitate. Înseamnă să nu privești evenimentele din jurul tău ca fiind „bune” sau „rele”, ci ca o oportunitate de învățare.

3. Să faci presiune asupra ta. 

Presiunea asupra ta – înseamnă că ești obsedată de obiectivele tale. Iubirea de sine înseamnă să îți tratezi corpul și mintea cu blândețe.

Compasiunea înseamnă să vorbești cu tine precum ai vorbi cu o persoană dragă. Înseamnă să te concentrezi asupra procesului, nu asupra rezultatului. Înseamnă să-ți ierți greșelile și neajunsurile, să fii umilă și să-ți folosești cu generozitate punctele forte. Înseamnă să-ți împărtășești experiențele în beneficiul altora și să-i încurajezi să facă același lucru.

4. Să ai nevoie de aprobarea celorlalți.

Această necesitate vorbește despre faptul că evaluarea ta se află în mâinile oricui, nu în mâinile tale. Înseamnă că stima ta de sine aparține altor persoane, că numeri aprecieri, comentarii și te închini la ceea ce nu ai.

Când nu ai nevoie de aprobarea celorlalți, înțelegi că nimeni nu te poate schimba. Consideri că ești suficient de bună pentru ceea ce ești și că meriți tot ce e mai bun.

Înseamnă că apreciezi relația pentru modul în care te face să te simți. Înseamnă că îți prețuiești hobby-urile, deoarece acestea îți permit să te exprimi.

Să te iubești – nu înseamnă că ești mai importantă, mai vrednică sau mai valoroasă decât alții. Înseamnă să accepți faptul că ești unul dintre elementele umanități.