13 semne că ești o femeie inteligentă, deși te consideri mediocră.

Fiecare persoană se îndoiește periodic de sine, de calitățile sale personale și externe.

Dacă te îndoiești de erudiția ta, iată semnele care îți vor confirma că te înșeli. Cel mai probabil, vei găsi câteva dintre ele la tine.

1. Ai urmat școala de muzică

Un studiu a arătat că doar o lună de instruire muzicală poate ajuta copilul de 4-6 ani să-și îmbunătățească semnificativ performanța școlară. Deci, dacă astăzi ții cont de toate, este posibil să fi cântat la vioară în copilărie.

2. Ești cel mai mare copil din familie

Oamenii de știință au descoperit că IQ-ul primului copil din familie este mai mare decât al celorlalți, ceea ce îi ajută să atingă înălțimi mai mari.

3. Ai o siluetă suplă. 

În 2006, a fost realizat un studiu neobișnuit care a stabilit că există o relație între obezitate și nivelul de inteligență: cu cât omul este mai inteligent, cu atât talia sa este mai mică. Alte dovezi sugerează că adolescenții cu performanțe slabe sunt predispuși la obezitate la vârsta adultă.

4. Ai fost alimentată la sân

Oamenii de știință britanici au descoperit că acei copiii care au fost alimentați la sân au IQ-ul cu 7 puncte mai mare decât restul.  Dar acest lucru se aplică numai copiilor cu o genă specifică (se întâlnește și la cei care nu au fost alăptați). Mecanismul exact care determină relația dintre această genă și alăptare este încă necunoscut.

5. Din copilărie îți place lectura. 

Dacă îți plac cărțile și ai învățat devreme să citești, cel mai probabil ești o persoană inteligentă. Pe baza dovezilor științifice, chiar și într-o pereche de gemeni, cel care a început să citească mai devreme, învață mai bine. Autorii studiului sunt convinși că lectura din copilărie nu numai că ne îmbunătățește abilitățile verbale, ci contribuie și la dezvoltarea generală.

6. Ești stângace.

Potrivit unor rapoarte, există mulți infractori stângaci. Experții nu au explicat încă acest fenomen. În același timp, numeroase studii au stabilit tendința stângacilor de a gândi divergent (un mod creativ de gândire care ajută la rezolvarea problemelor). Stângacii, de regulă sunt mai inventivi și găsesc mai ușor soluții la problemele dificile.

7. Îți faci griji des

Oamenii de știință afirmă că cei care se îngrijorează mult, sunt mai inteligenți decât cei care nu-și fac griji. Motivul este că ei iau întotdeauna în considerare posibilele consecințe ale acțiunilor lor pentru a obține cel mai bun rezultat.

8. Ești înaltă

Universitatea Princeton a descoperit că statura înaltă contribuie la performanțe academice mai bune și la succes în carieră. Așa că îndreaptă-ți spatele, ai cu ce să te mândrești!

9. Ai un bun simț al umorului. 

Se pare că există o legătură între simțul umorului și inteligența înaltă.

Un grup de elevi a participat la un experiment, unde au susținut mai întâi un test de erudiție, apoi au inventat titluri amuzante pentru cadre din desene animate. Cei cu IQ-ul mare au avut idei mai amuzante.

10. Te interesează totul.

Toți oamenii erudiți sunt curioși – la această concluzie a ajuns un profesor de la o universitate din Londra. Ei gândesc mai grațios și, pe termen lung, tind spre noi cunoștințe și dezvoltare personală.

11. Cauți excelența

Oamenii deștepți sunt în mare parte perfecționiști. Ei nu sunt complet mulțumiți de rezultat: dacă nu sunt mulțumiți de aspect, vor face tot posibilul să arate cât mai bine actualizându-și garderoba sau îmbunătățindu-și îngrijirea personală.

12. Adormi foarte târziu. 

Prin natură, nu ne caracterizează munca de noapte și creativitatea. Din acest motiv, oamenii de știință au ajuns la concluzia că persoanele deștepte tind să-și depășească limitele posibilităților, de aceea se culcă foarte târziu. Ce bine ar fi să dormi mai puțin și să te simți bine!

13. Scrisul de mână urât.  

Conceptul de „tulburare creativă” nu este nou și chiar există studii care îl consideră un fel de „hrană” pentru oamenii creativi. Scrierea de mână neglijentă – este unul dintre semnele lor.