7 fraze pe care nu le va rosti niciodată o persoană educată.

Adesea relațiile din viața noastră nu funcționează. De ce? Pentru că nu există câștigători pe acest câmp de luptă. Toți suntem pierzători a priori. Dar, nimeni nu ne împiedică să lucrăm la greșeli. Ce am făcut greșit? Unde am greșit? Aceste momente trebuie analizate pentru a evita astfel de situații în viitor. Deci, ce cuvinte nu va spune niciodată o persoană educată?

1. ”Ai fost prea bună pentru el.”

Ce se ascunde, de fapt, în spatele unor astfel de fraze de consolare? În realitate îți judeci prietena că a fost oarbă, arătându-i spre greșeli. Din exterior, o astfel de frază pare mai degrabă o încercare de a umili persoana.

2. “Fac tot ce pot, dar nu reușesc!”

Dacă ai peste zece ani, trebuie să uiți această frază. Atunci când aceste cuvinte sunt rostite de un adult, nu mai sună drăguț. Aceasta se numește mângâiere emoțională, cerșirea milei. Ce să faci într-o astfel de situație? Există mai multe opțiuni:

– schimbă tactica de atingere a obiectivului;

– recunoaște obiectivul ca fiind de neatins și uită de el.

3. ”Am obținut totul singură”

Realizările noastre nu sunt lucruri abstracte, ci specificul vieții reale. În jurul nostru nu există oameni abstracți, ci personalități concrete. Și ele – într-un fel sau altul – ne ajută să ne atingem obiectivele. Visurile noastre sunt rezultatul eforturilor noastre, precum și a influenței externe. Nu merită să devalorizezi ajutorul oamenilor din jur.

4. ”Este nedrept”

Da, lumea este nedreaptă. Nu există magie în jur. Dar nu avem de ales decât să ne împăcăm cu această stare a lucrurilor.

5. ”Poate că voi spune acum o prostie, dar…”

Știi despre ce vorbește această frază? Că nu te respecți. Dacă nu te respecți, este foarte ușor să te umilești. În plus, acesta este un semnal al stimei de sine scăzute. Nu ar trebui să le oferi oamenilor din jur indicii despre slăbiciunile tale. Desigur, dacă începi conversația cu astfel de cuvinte, gândul tău va fi perceput ca o prostie.

6. ”De ce creezi probleme din senin?

Nu știm niciodată cât de serioasă este problema interlocutorului. S-ar putea să nu ne pară mare lucru, dar nu ar trebui să subestimăm durerea altor oameni. Un singur lucru te împiedică să răspunzi corect la această frază – politețea. De fapt, dacă oamenii ar spune întotdeauna ceea ce cred, ai auzi: „De ce crezi că ești în măsură să evaluezi problemele altora?” Într-adevăr, de ce?

7. ”Mă iubești?”

Este foarte trist, dar dacă pui această întrebare, atunci ai un motiv. Probabil că răspunsul adevărat ar fi ”nu”. Din păcate…

Folosești des în conversații astfel de fraze?