Scapă de aceste 10 lucruri inutile și vei avea o viață fericită și vibrantă.

Aceste 10 lucruri inutile te împiedică să ai o viață fericită și vibrantă. Scapă de ele și te vei simți mult mai bine.

1. Plângerile

Plângerile constante pe persoanele din jurul tău, pe situațiile stupide în care te afli sau pe evenimentelor care te fac nefericit, creează o aură negativă în jurul tău. Oamenii te vor evita.

Cei, cărora le place să se plângă de toate, ar trebui să reflecteze: poate că problema este în interior, nu în exterior?

2. Minciuna. 

Pentru unii oameni, nu este o problemă să pretindă că sunt altcineva. O fac atât de organic, încât nimeni nici nu observă micile minciuni. Pentru majoritatea oamenilor care nu sunt înzestrați cu talent actoricesc, va fi dificil și împovărător să poarte o mască. Este mult mai benefic pentru sănătate, portofel și percepția celorlalți să fii tu însăți 24/7. Mai mult decât atât, acum se poartă naturalețea, atât în aspect, cât și stilul de viață.

3. Controlul 

Unii oameni nu pot trăi dacă nu controlează tot ce îi înconjoară: oamenii apropiați și îndepărtați, situația de la locul de muncă sau de la școală, copiii, fiecare lucru mic. Odată ce încetezi să-ți mai faci griji pentru ceilalți, ai timp și energie pentru tine. Unele momente de lucru sau detalii despre relațiile cu oamenii pot și trebuie lăsate la voia întâmplării. Acest lucru îți va oferi relaxare și va ușura povara responsabilității pentru ceea ce se întâmplă.

4. Critica

Oamenii care critică mereu – sunt numiți toxici. Critica, este precum mucegaiul, otrăvește orice relație sau început bun. Mai mult, nimeni nu are dreptul să critice oamenii pentru aspectul sau caracteristicile lor care nu pot fi schimbate, pentru culoarea pielii sau naționalitate. Conștientizând faptul că toți suntem diferiți, viața noastră va deveni mai ușoară.

5. Amintirile din trecut

Adesea suntem îndemnați să trăim în prezent, dar puțini oameni își imaginează tehnic cum să facă acest lucru. Oamenilor le place să caute în trecut momentele bune din viața lor. Acest lucru se întâmplă, în special atunci când prezentul nu te face fericit, iar viitorul este înfricoșător.

Blocarea în trecut – este un semn distinctiv al bătrâneții. În acest caz, trebuie să te întorci în prezent și să faci astfel încât momentele prezentului să nu fie mai puțin plăcute decât amintirile din trecut.

6. Lucrurile vechi

Dacă stai pe un scaun cu tapițerie ponosită, bei ceai dintr-o ceașcă spartă în pantaloni vechi sau o rochie pe care ai purtat-o acum 10 ani, asta nu înseamnă că nu ai bani pentru a înlocui totul cu ceva mai modern. Poți găsi bani și nu ai nevoie de sume mari pentru a actualiza lucrurile din jurul tău. Dar înainte de asta trebuie să găsești un stimul interior pentru a trăi aici și acum.

7. Scuzele

Găsim scuze pentru sănătatea proastă dând vina pe vârstă, pentru eșecul din viața personală sau carieră – spunând că în jur sunt doar oameni nevrednici. Merită să înveți să-ți asumi responsabilitatea pentru viața ta, fără a da vina pe străini sau circumstanțe.

8. Trăiești după regulile cuiva. 

Mama ți-a spus că rujul roșu este vulgar. Fiind femeie matură nu îndrăznești să-ți cumperi ceea ce dorești. Dar acestea sunt regulile și ideile altora. Mulți oameni trăiesc viața pe care cineva a inventat-o ​​pentru ei, prin inerție ei fac ceea ce așteaptă alții. Își opresc vocea interioară de dragul vocilor puternice ale altor persoane. Câți ani trebuie să treacă până când îți vei scrie singur(ă) regulile vieții? Nu lăsa regulile cuva să-ți conducă viața.

9. Teama de schimbare

Poate fi teama de a-ți schimba locul de muncă, activitatea, profesia. Teama de a învăța ceva nou, de a-ți schimba locul de reședință, orașul sau țara. Teama de a călători pe cont propriu, de a merge într-un loc neobișnuit de vacanță. Teama de a pierde puținul pe care îl ai, chiar dacă mai există ceva în față. Această frică este condusă de conservatorism. Și este acea nenorocire care împiedică progresul să pătrundă în structura socială și să schimbe în bine viața unei întregi națiuni.

10. Regretele

Cunosc oameni care nu pot să-și pună seara capul pe pernă și să adoarmă. Ei au necesitatea să treacă prin minte evenimentele din ziua care a trecut, să regrete ceea ce nu au făcut, spus.

Pentru frumusețea feței și sănătatea nervilor, ar fi bine să nu derulezi în minte acest film interminabil cu regrete și resentimente. Nu poți șterge brusc gândurile, dar poți urmări acest flux al conștiinței. Învață cea mai simplă meditație a omului încrezător. Ea conține doar câteva cuvinte: “Mă voi gândi la asta mâine. Sau poimâine.”