10 semne că depui mai mult efort în relație decât bărbatul.

O relație, prin definiție, implică doi oameni. Ceea ce înseamnă că întotdeauna trebuie să existe concesii din partea fiecăruia.

Abilitatea de a face compromisuri – este o parte importantă a relațiilor sănătoase, dar de cele mai multe ori nu-ți dai seama că tu ești cea care se sacrifică, nu bărbatul. Deși această situație poate funcționa o vreme, merită  să primești în relație la fel de mult cât oferi.

Iată câteva semne că în cuplul vostru tu depui mai mult efort.

1. Tu inițiezi întotdeauna comunicarea

Fiecare conversație se întâmplă pentru că i-ai scris sau l-ai sunat. Uneori chiar te întrebi, oare ar fi avut loc întâlnirea, dacă nu ai fi depus efort.

2. Tu ești cea care face întotdeauna planuri.

Se pare că el nu vrea să planifice nimic cu tine. Doar tu faci totul pentru asta – alegi locul și ora, rezervi masa într-un restaurant. Iar el doar vine la întâlnire.

3. Îl întrebi cum îi merge, el, însă, nu se interesează de tine. 

Îți amintești că a avut o prezentare importantă săptămâna trecută și neapărat îl vei întreba cum a decurs. El nu-și amintește nici cele mai importante lucruri care se întâmplă în viața ta.

4. Crede că vei lua totul asupra ta

Bărbatul nu depune prea multe eforturi pentru a menține relația, pentru că știe că vei lua totul asupra ta.

5. Ia legătura cu tine doar atunci când are nevoie de ceva.

Dacă bărbatul îți trimite un mesaj spontan, este întotdeauna pentru că are nevoie de ceva ce îi poți oferi. El nu sună niciodată pentru a se revanșa.

6. Simți că te folosește

Nu îi pasă dacă solicitările sale îți provoacă incomodități. El așteaptă să-i satisfaci fiecare capriciu, pentru că ai făcut-o și înainte.

7. Vei face orice pentru el, iar el nu va face același lucru pentru tine.

Ești complet devotată bărbatului. Și acest devotament este mai degrabă o greșeală. Problema este că aștepți același lucru în schimb și rareori îl obții.

8. Nu te simți în siguranță în această relație. 

Când te deschizi către bărbat, este pentru că vrei să te simți mai aproape de el. Dar dacă nu îți oferă sprijinul de care ai nevoie, ajungi să te simți inutilă și abandonată.

9. Îți ceri mereu scuze

Deși ești dispusă să recunoști că ai greșit, el, cel mai probabil te va face să-ți asumi toată vina, dar niciodată nu va recunoaște că este și responsabilitatea sa. Pare să creadă că este perfect, iar tu te înșeli tot timpul.

10. Te ține la periferia vieții sale

Încerci să-l incluzi în toate domeniile vieții tale. Bărbatul, însă, este obișnuit să facă ceva, fără să discute cu tine. În mod clar, nu consideră că opinia ta este importantă, dar tu continui să-i oferi mai multă atenție decât merită.