Test psihologic: Răspunde la aceste 3 întrebări și descoperă-ți tipul de gândire predominant.

Tipul de gândire – este modul individual de procesare a informațiilor, care ne permite să analizăm o situație, să planificăm, să ne stabilim obiective și să ne dezvoltăm propria strategie pentru realizarea acestora. Omul care înțelege cum funcționează aparatul său de gândire poate interacționa eficient cu lumea din jur și poate prevedea rezultatul acțiunilor sale.

Vrei să-ți cunoști particularitățile de gândire? Răspunde la aceste 3 întrebări, calculează numărul de puncte și citește rezultatul.

Imaginea 1

Întrebarea 1. Câți turiști locuiesc în acest camping?

A) Doi – 1 punct

B) Trei – 2 puncte

C) Patru – 3 puncte

Întrebarea 2. Au venit aici pentru o zi sau pentru câteva zile?

A) Pentru o zi – 4 puncte

B) Pentru câteva zile – 6 puncte

Imaginea 2

Care dintre aceste 4 tablouri l-ai agăța pe un perete în casa ta?

A) Primul – 10 puncte

B) Al doilea – 20 de puncte

C) Al treilea – 30 de puncte

D) Al patrulea – 40 de puncte

Rezultatele:

Până la 19 puncte: predomină gândirea constructivă

Îți este mai ușor să gândești dacă vezi obiectul și obții un rezultat real. Ai o bună coordonare a mișcărilor și abilitatea de a transforma lumea înconjurătoare. Rezultatul acțiunilor tale este întotdeauna vizibil: un tort, un pat de flori, o casă sau un mecanism nou, o rochie sau o realizare sportivă. Ești o persoană realistă, practică și atentă la detalii. Resursa ta – este capacitatea de a crea confort.

20-29 puncte: predomină gândirea creativă

Ești creativ, ai abilități și o minte artistică, o imaginație dezvoltată. Îți poți imagina cu ușurință cel mai fantastic scenariu, îți place să visezi și să cauți soluții non-standard. Poate că ești artist, muzician, scriitor sau actor. Dar, dacă nu ai ales o profesie creativă, tratezi orice activitate ca pe o oportunitate de a te exprima, iar în timpul liber creezi cu plăcere.

30-39 puncte: predomină gândirea abstractă – simbolică

Ești interesat(ă) de lumea numerelor și a formulelor, vezi ceea ce alții nu înțeleg și nu-și pot imagina. Înțelegi esența lucrurilor și a proceselor, poți găsi cu ușurință modele și legături cauză-efect. Ești mai degrabă teoretician decât practician, dar fără concluziile tale teoretice, nu ar exista tot ceea ce ne înconjoară. Probabil că ești un om de știință, filosof, analist, dezvoltator de proiecte sau programator. Cauți sens în orice, ești predispus la reflecții lungi și la căutarea unor soluții non-standard.

40-49 puncte: predomină gândirea verbală – logică

Vorbești fluent, ai un vocabular bogat și știi să influențezi verbal oamenii. Flexibilitatea în comunicare, capacitatea de a „citi” emoțiile altor oameni și de a construi în mod eficient comunicarea – sunt atuurile tale. Cuvântul – este principalul tău instrument de lucru. Ești educator, jurnalist, avocat, scriitor, manager, om politic sau lucrător administrativ. Sfera comunicării este principala zonă de realizare a abilităților tale.