4 motive pentru care bărbații pleacă de la femeie fără regrete

Atunci când întâlnim pe cineva în calea noastră, nu putem ști dacă vom fi împreună cu această persoană toată viața. Cei care sunt nevoiți să se despartă, adesea regretă că nu au putut salva relația.

Dar uneori te despărți de om fără mustrări de conștiință. Acest lucru se întâmplă pentru că îl considerăm vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat, fie pentru caracterul său, fie pentru acțiunile sale negative.

Cunosc câțiva bărbați care și-au părăsit femeile fără regrete. Mi-am dorit să aflu motivul pentru care au făcut acest pas și iată răspunsurile lor:

1. ”În opinia ei doar eu eram vinovat..”

Am plecat pentru că mă învinovățea mereu. Ea nu se înșela niciodată. Nu era vinovată de nimic. Am prins-o direct când a greșit, însă și aceste greșeli au fost din vina mea. Nu am învățat-o, nu i-am explicat, nu am făcut singur… Eram vinovat pentru orice.

2. Minciuna permanentă.

Am decis să plec pentru că mă mințea. Am prins-o de multe ori cu minciuna, dar niciodată nu și-a cerut scuze și nici nu mi-a promis că nu se va mai repeta. Imediat începea să plângă sau făcea o criză de isterie.

Dar cel mai neplăcut era că mă învinuia pe mine. Și făcea asta cu atâta pricepere, de parcă eu aș fi forțat-o să mintă. Nu știu cum aș fi putut face asta, cu ajutorul hipnozei, probabil?

3. Cerințe nerezonabile.

Nu puteam să fiu cu ea, pentru că voia să mă țină sub papucul ei. Mereu îmi cerea ceva. Avea în cap o listă întreagă de cerințe: asta nu mânca, acolo nu te du, asta nu trebuie să faci, cu acesta nu trebuie să te întâlnești etc. Avea cerințe, îmi punea condiții și aștepta să le îndeplinesc.

4. Văitare neîncetată.

M-au epuizat plângerile ei. Nu mai aveam forțe să o suport. Nimic nu-i era pe plac: managerul este prost, salariul mic, munca grea, oamenii răi, ceaiul rece. Părea că sensul vieții ei era să caute în orice părțile negative. Se plângea că este nefericită. Nu o interesa nimic bun. A fost greu să plec, pentru că o iubeam. Dar am simțit că dacă mai rămân alături de ea, voi avea probleme cu nervii.

Toți bărbații cu care am comunicat și-ar fi dorit ca în relația lor să existe respect și înțelegere reciprocă. Să nu existe critici negative, iar problemele să fie rezolvate prin comunicare calmă și nu pe tonuri ridicate.