Cea mai ușoară și eficientă metodă de a depăși depresia, recomandată de Dale Carnegie.

Adesea, omul devine deprimat după unele eșecuri sau evenimente tragice din viața sa. Nu toți oamenii pot face față problemelor, deoarece starea lor sufletească poate intra într-o depresie prelungită, iar acest lucru deja vorbește despre o stare nesănătoasă.

Dale Carnegie a lucrat cu astfel de pacienți. Nu era nimic special în metoda sa de tratament, dar oamenii o aplică și astăzi.

Depresia: cum decurge la diferite persoane

Omul cu suflet sănătos revine rapid la viața normală. El nu are probleme cu gândirea rațională, el înțelege că viața se schimbă constant, în timp totul trece și această situație, de asemenea, va trece.

La alții, lucrurile sunt complet diferite. Ei percep orice problemă ca un dezastru. Le este teamă de viitor și privesc în trecut pentru a găsi motivele celor întâmplate. Astfel problema devine nelimitată în timp. Omul crede că această problemă va rămâne cu el pentru totdeauna și nu poate schimba nimic. El nu face nimic, doar se gândește la sine și la nenorocirea lui.

Metoda lui Dale Carnegie

Atunci când lucra cu clienții depresivi, Dale Carnegie îi învăța să trăiască în prezent. Pentru asta, el inventase diverse sarcini care trebuiau finalizate în timpul zilei. Omul făcea ceea ce trebuia de făcut astăzi. Nu avea timp să se gândească la trecut și viitor. Viitorul era construit din zilele actuale, pe care omul singur le alcătuia. Astfel, el mergea înainte fără teamă și, în același timp, dobândea o nouă abilitate pentru viața ulterioară.

Pentru a înțelege esența metodei Carnegie, puteți utiliza un exemplu simplu. Oamenii adoră vacanțele și chiar sunt sfătuiți să-și ia vacanțe. De ce? Pentru că vacanța este o terapie bună. Omul trăiește în prezent. Gândurile sale nu sunt copleșite de problemele viitorului și ale trecutului.

Sfatul altor psihologi

Ca o confirmare a eficienței metodei Carnegie, sunt și recomandările altor psihologi și personalități celebre.

De exemplu, Steven Shapiro în cartea sa „Aici și acum” recomandă folosirea unei busole în viață. Ceea ce înseamnă că doar trebuie să-ți determini direcția și să nu-ți faci planuri specifice pe termen lung.

În concluzie, putem spune că fiecare trebuie să trăiască în prezent și să-și verifice constant direcția mișcării după propria busolă. În timp, viața va conduce omul pe calea de care are nevoie.