Bărbații își pierd respectul pentru aceste 3 tipuri de femei. Iată de ce.

Există femei de care bărbații sunt înnebuniți – acestea sunt încrezătoare, zâmbesc mult și nu-și fac griji pentru lucrurile mici. Și există femei pe care bărbații le disprețuiesc. Cine sunt aceste femei și de ce bărbații nu simt nimic pentru ele decât dispreț?

Iată mărturisirile a trei bărbați:

1. „Îmi provoacă dezgust femeile care se agață de mine. Acestea arată patetic, sunt nesigure, când mă uit la o astfel de femeie, nu mi-o pot imagina lângă mine. De obicei, ea mereu se umilește, mă sună frecvent, îmi monitorizează rețelele sociale și încearcă să mă învinovățească de trădare. De ce am nevoie de toate astea? Dacă la început mă flatează, mai târziu începe să mă irite foarte tare, vreau să scap de o astfel de femeie.” Andrei, 33 de ani.

2. „Nu-mi plac femeile care se plâng constant. La ele toți sunt vinovați – mama, tata, statul… Sunt întotdeauna nemulțumite, se plâng mereu, cer o atitudine specială față de sine. Și am avut câteva care, după despărțire, m-au amenințat că se sinucid. Astfel de doamne inadecvate sunt un adevărat tabu pentru mine.” Radu, 42 de ani

3. ”Nu-mi plac fetele imature. Cele care vor mereu să le rezolv problemele. La început să-i instalez raftul, apoi să-i configurez internetul, să o duc undeva, apoi să-i șterg lacrimile. Uneori am impresia că este atât de dependentă de mine, încât nu va supraviețui singură. Unele dintre aceste femei nu pot plăti nici măcar facturile, de parcă ar fi un copil și nu o parteneră egală. Apoi se dizolvă în mine, dispare ca personalitate, trăiește viața mea. Și atunci relația cu siguranță se încheie.” Ion, 32 de ani

Din aceste 3 mărturisiri putem concluziona că bărbații disprețuiesc femeile slabe, dependente, lipsite de voință. De ce se întâmplă asta?

În primul rând, se pierde respectul pentru astfel de femei și, după cum știți, nu poți iubi o persoană pe care nu o respecți.

În al doilea rând, din relație dispare pasiunea. Nu vrei să faci dragoste cu o femeie care este ca o fiică pentru tine, necesitând atenție și grijă.

În al treilea rând, deoarece sunt dependente de bărbat, le este foarte frică să nu-l piardă și prin urmare sunt geloase. Între parteneri se acumulează resentimente, iar bărbatul începe să o disprețuiască și, pentru a-i justifica temerile, o înșală.

Ce trebuie să faci dacă îți dai seama că ești una dintre acele femei?

1. Lucrează cu respectul de sine.

2. Nu-ți fie teamă că bărbatul te va părăsi. Cu cât te temi mai mult, cu atât se va întâmpla mai repede.

3. Îndreaptă-ți atenția spre tine. Tu ar trebui să fii pe primul loc în viața ta. Dezvoltă-te, găsește-ți un hobby, ai grijă de lumea ta interioară.

4. Învață să fii autonomă. Chiar dacă ai fost crescută de părinți care au făcut totul pentru tine sau nu ți-au oferit posibilitatea de a lua inițiativa, atunci este timpul să-ți asumi responsabilitatea pentru propria viață și să înveți să faci lucrurile de bază – precum plata facturilor și găsirea unui loc de muncă.

Cel mai important lucru într-o relație – este respectul între parteneri, iar pentru ca acesta să nu dispară, trebuie să fii o personalitate și nu un accesoriu masculin.