5 motive pentru care unele femei își pierd demnitatea morală.

Se crede că femeile își pierd responsabilitatea socială din cauza condițiilor de viață dificile. Sunt de acord, există momente în viață când femeia uită de toate normele morale pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții și a obține mai multe beneficii materiale de la bărbați.

Totuși, cunosc multe femei care au ajuns în situații dificile, dar nu au renunțat și au găsit modalități de a-și rezolva problemele, fără să-și piardă demnitatea morală. Femeile cu un nivel scăzut de responsabilitate socială sunt ființe care nu oferă nimic, nu știu cum și nu doresc să se dezvolte, nu aduc beneficii societății, iar viața lor este orientată spre consum.

Psihologii au identificat mai multe caracteristici psihologice ale acestor femei.

1. Sindromul victimei.

Pare ciudat, dar unele femei simt nevoia de umilire. De cele mai multe ori acest lucru se datorează traumelor psihologice primite în copilărie. La maturitate, femeia în mod deliberat caută situații care să-i diminueze demnitatea și onoarea. De aceea, intră în relații cu bărbații tirani care nu le respectă.

2. Nevoia de atenție.

Uneori, femeia simte nemulțumiri personale. Nu-i place că nimeni nu-i acordă atenție. Iar acțiunile care depășesc toate limitele decenței o ajută să atragă această atenție fără probleme. Scăldându-se în priviri care o condamnă, femeia experimentează un sentiment imaginar de victorie. Îi place că se vorbește despre ea, iar subconștientul îi trimite capcane de genul: „Ei doar mă invidiază!”

3. Promovarea activă a unei vieți frumoase.

Televiziunea și internetul sunt pline de imagini frumoase. Astfel, femeii îi apar complexe, întrucât ea nu are un iubit bogat alături, ci un om obișnuit, cu un salariu obișnuit. Ea își dorește o viață la fel de frumoasă și pentru asta trece peste sine, caută prin orice căi un logodnic bogat, care îi va putea rezolva toate problemele.

4. Setea de bani ușori.

De ce să studiezi, să muncești, să te dezvolți dacă există bărbați bogați care sunt gata să plătească pentru toate dorințele tale. Tot ce este necesar – să fii frumoasă și să nu-l deranjezi cu întrebări stupide. Din păcate, din cauza unor astfel de concepții, multe relații au devenit comerciale. Femeile tot mai des iubesc portofelul bărbatului, nu însuși bărbatul.

5. Lipsa obiectivelor.

Acest lucru se referă la fetele tinere. În mintea lor e goliciune, ele au dorința doar de a se plimba și a se distra, dar trebuie să ia bani de undeva pentru asta. Calea de ieșire este simplă – un bărbat cu bani. Fata nu deține alte căi de a câștiga bani și nu vrea să caute aceste căi. Ea nu vrea să-și asume responsabilități și nici obligații.

Femeia este cu adevărat fericită doar atunci când este plină de bunătate și sentimente luminoase. Dacă acest lucru nu se întâmplă și ea nu oferă lumii nimic în schimb, nivelul său de responsabilitate socială va scădea inevitabil. Situația poate fi corectată doar de ea însăși, dacă își va revizui viața și va alege calea corectă.