Iată de ce bărbații se tem atât de mult de infidelitatea feminină.

”Trădarea este cea mai rea faptă pe care o poate face o femeie. Poți ierta orice, dar dacă te înșală femeia iubită, nu există scuze pentru acest lucru. Despărțirea, este unica soluție.” – afirmă adesea bărbații.

Îți voi împărtăși o poveste.

Prietena mea N, avea o relație dificilă cu soțul ei. Se certau de multe ori din cauza banilor, lipsei de atenție, grijă, sprijin etc. Și de fiecare dată după o ceartă, în mintea ei apăreau gânduri despre infidelitate.

Ea avea un prieten, un bărbat. Lui îi povestea toate experiențele care nu-i erau interesante soțului ei. Infidelitatea emoțională apăruse deja în momentul în care soția a decis să-și împărtășească problemele cu alt bărbat. Apoi atașamentul față de el a devenit tot mai puternic. Încet, încet relația a prins un caracter romantic, deși femeia nega totul. După un alt dezacord cu soțul ei, N a mers din nou la prietenul ei și l-a înșelat.  

Un an mai târziu, bărbatul a aflat despre aventura soției sale. Dar s-a prefăcut că nu știe nimic, a decis să corecteze situația, devenind mai bun, mai atent, mai amabil, mai grijuliu. Însă și-a dat seama că soția sa demult a încetat să-i aparțină, devenise o persoană străină, oricât de mult încerca să se convingă că nu este așa. Cuplul a decis să divorțeze.

Motivul principal al infidelității – este nemulțumirea partenerilor în relație. Infidelitatea femeii este o tortură pentru bărbat.

De ce bărbaților le este atât de frică de infidelitatea feminină?

Ei au toate motivele să se teamă: abilitatea femeii de a fi fidelă, indiferent de orice, vorbește despre respectul ei față de bărbat. Dacă își permite o relație în afara căsătoriei, acest lucru sugerează că femeia nu-și mai vede partenerul ca fiind cel mai bun, îl compară cu alții în căutarea idealului.

Infidelitatea feminină vorbește despre neîncrederea în bărbat și despre lipsa dorinței de a-l accepta așa cum este. Atât fizic, cât și emoțional. Dacă femeia este credincioasă, dar în același timp gândurile ei sunt la altul, acest lucru sugerează că ea încă nu a avut un motiv adecvat pentru trădare.

Bărbatul care a aflat despre trădare și încearcă să o ierte – adesea trăiește cu femeia rănind-o cu „respingere”, „neîncredere” și „umilire”.

În acest caz, cea mai bună decizie este despărțirea, pentru a încheia tortura.

Cine este vinovat?

Dacă femeia înșală, atunci trădează nu numai cu trupul, ci și cu sufletul. Femeile sunt creaturi emoționale și adesea nu sunt capabile să lupte în fața ispitei fizice. Îndrăgostirea poate apărea și treptat, contribuind la dezvoltarea unui atașament emoțional strâns față de o altă persoană.

Dacă, de exemplu femeia a înșelat, dar și-a dat seama că a greșit și că bărbatul ei este cel mai bun? Îți voi spune ceva – dacă femeia cel puțin o dată s-a gândit să-și trădeze bărbatul, ea deja l-a trădat și în continuare doar trage de timp sau caută un motiv adecvat.

Potrivit bărbaților, infidelitatea feminină nu trebuie să rămână nepedepsită și iertată. Da, fără îndoială, nu toți avem dreptul la greșeală, dar nu din contul vieții altei persoane. Vina pentru trădare revine pe conștiința celui care a înșelat, indiferent de motivul care l-a împins să facă acest pas.