3 piloni slabi pe care se construiesc relațiile moderne și nu rezistă în timp.

Multe femei și bărbați își construiesc relația pe trei piloni de bază. Acești piloni nu sunt foarte rezistenți, de aceea căsătoriile se destramă atât de ușor și rapid.

Care sunt acești piloni și cum poate fi schimbată situația?

1. Sentimentele și frumusețea

La începutul unei relații nu se poate vorbi despre iubire, pentru că ea încă nu există. Există sentimentul de îndrăgostire și mulți hormoni. Iubirea apare sau rămâne după ce trece îndrăgostirea.

Respectul, grija, căldura, susținerea și atunci când ”mă simt bine fără tine, dar cu tine și mai bine” – asta este dragostea.

Putem vorbi mult despre frumusețe, dar ea trece. Corpul îmbătrânește la toate ființele vii de pe această planetă. Dacă ești cu un partener(ă) pentru că este frumos și doar atât, la un moment dat el/ea te va dezamăgi.

2. Banii

Al doilea pilon care stă astăzi la baza relațiilor – sunt finanțele. Banii într-adevăr sunt o parte importantă pentru familie. Ce este în neregulă cu faptul că femeia vrea să fie asigurată, iar bărbatul vrea să ofere?

Acum oportunitățile sunt mari și fiecare are o șansă, așa că de ce să nu le folosească? Relațiile care sunt construite doar pe bani, sunt foarte fragile, întrucât întotdeauna cineva poate oferi un preț sau condiții mai bune.

3. ”Trebuie, ești obligat”

De ce mulți bărbați nu se grăbesc să se căsătorească? Din păcate, gândirea unor femei s-a răspândit și la altele și constă în faptul că bărbatul după nuntă îi datorează totul și imediat. Trebuie să o întrețină, să fie credincios, să educe, să aibă grijă, să înțeleagă și să accepte, să se conformeze etc.

De ce această strategie nu este cea mai bună?

Mulți vor susține că înainte familiile erau construite în acest fel și totul era în regulă, dar acum s-a schimbat ceva și acesta este rezultatul.

Familiile nu se bazau pe asta….

Imaginează-ți o clipă starea unui bărbat și a unei femei în cuplu. Ambii se gândesc la bani și la consum, ambii nu sunt mulțumiți de aspectul lor și, probabil, de propriul partener, nu mai au sentimente de iubire, dar au o mulțime de responsabilități. Ce este aceasta?

Este sclavie!

Cine vrea să trăiască în acest format? Cine vrea să fie sclav?

Încercă să-ți imaginezi o altă imagine. Bărbatul nu-ți datorează nimic și nu îi datorezi nimic. Nu ești obligată să speli, să gătești, să cureți, să creșteți copii etc., iar el nu este obligat să câștige bani, să facă reparații, să te ducă în concediu etc.