Cu cât femeia este mai rece cu bărbatul, cu atât el o va iubi mai mult. Iată de ce se întâmplă acest lucru.

Multe femei probabil se vor regăsi în această situație: te atașezi tot mai mult de bărbat, îți arăți sentimentele și emoțiile, iar el tot mai mult se retrage, devine rece.

Însă destul de frecvent se întâmplă și cazuri când femeia provoacă despărțirea – iar bărbatul ca un nebun, încearcă să „întoarcă totul”. Vrea să fie cu ea în ciuda tuturor obstacolelor.

De ce se întâmplă acest lucru și cum poate fi folosit în relații?

Este vorba despre natura umană. Din păcate, ne obișnuim foarte repede cu ceea ce avem și percepem asta ca o normă.

Acest lucru se aplică atât relațiilor, cât și altor domenii ale vieții. Mulți oameni au experimentat ceva similar atunci când și-au cumpărat o mașină nouă. La început conduci cu plăcere, dar trece ceva timp – și noile senzații se estompează, devine o „normă” care nu-ți mai provoacă emoții.

Același lucru se întâmplă și în relații! 

Ceea ce obținem fără efort, fără tensiune, este perceput ca o normă, ne obișnuim foarte repede. Acest lucru nu ne oferă emoții, senzații și dorința de a-l poseda.

Când bărbatul se obișnuiește cu ideea că femeia „deja îi aparține”, treptat i se formează această senzație a normei. Așa trebuie să fie, i se cuvine și nu există motive de fericire. Atunci el încearcă să atingă culmi noi.

Dar de îndată ce această ”normă” îi scapă brusc din mâini – emoțiile puternice revin!

Atunci când omului i se ia ceva – el suferă foarte mult și încearcă în orice mod posibil să-l întoarcă. Acesta este, într-o oarecare măsură, instinctul posesiv, caracteristic bărbaților.

Secretul în relații, pe de o parte, este simplu, iar pe de altă parte, este destul de dificil de pus în practică.

Femeia înțeleaptă întotdeauna îi creează bărbatului sentimentul că mai are ceva de cucerit. Toate acestea sunt stabilite încă de la începutul relației. Dacă ea a sărit în patul lui la prima întâlnire – cum o va aprecia și respecta? Cum îi va fi teamă să o piardă?

Dar dacă bărbatul a investit, atunci valoarea femeii crește. Și în continuare femeia înțeleaptă știe să mențină acest sentiment de inaccesibilitate pentru  bărbat – iar acest lucru îl atrage spre ea ca un magnet!