Relatii

4 fraze pe care le utilizează adesea oamenii care mint.

Atunci când ne confruntăm cu o minciună, ne simțim neplăcut. Mai ales când minciuna părea atât de credibilă. Există oameni care știu să mintă și există cei care nu pot minți.

Data viitoare când ai îndoieli dacă omul minte sau îți spune adevărul, îți sugerăm să acorzi atenție frazelor enumerate mai jos.

1. ”Nu voi vorbi despre asta.”

Mincinosul încearcă întotdeauna să încheie cât mai repede conversația sau să schimbe subiectul. El va vorbi cu plăcere despre altceva, doar pentru a nu fi descoperit. Ochii lui se vor mișca rapid, el va încerca cu toată puterea să se uite în altă direcție. Mincinosul face acest lucru deoarece înțelege perfect că nu spune adevărul și la nivel subconștient se teme că îți vei da seama despre asta.

2. ”Eu nici nu știam…”

Mincinosul își va nega întotdeauna vinovăția. El spune că nu știa ceva, de aceea a făcut această faptă. Dacă interlocutorul spune adevărul, atunci negarea nu este necesară.

Un mincinos se justifică întotdeauna și o va face în toate modurile convenabile. O astfel de persoană se va apăra și se va justifica, chiar dacă își cunoaște foarte bine vinovăția.

3. ”Nici nu-mi amintesc să fi spus sau să fi făcut asta.”

Omul care spune constant minciuni îi va convinge pe cei din jur că are o memorie proastă. Cea mai importantă caracteristică este că el face asta tot timpul. Se justifică pentru minciunile sale.

Dacă omul într-adevăr nu-și poate aminti ceva, el va face cel puțin un efort să-și amintească. Dar mincinoșii nu încearcă să-și amintească nimic. Pentru ei este mai avantajos să pretindă că au amnezie, astfel au întotdeauna o scuză pentru acțiunile și cuvintele lor.

4. ”Sincer vorbind…”

Dacă omul folosește expresiile „pe cuvântul meu de onoare” sau „Jur”, atunci cu o probabilitate de 99% el spune o minciună. Cu aceste cuvinte, mincinosul încearcă să te facă să-l crezi.

Data viitoare când ai o îndoială dacă persoana spune sau nu adevărul, amintește-ți aceste cuvinte. Pe lângă cuvinte, îl mai trădează și acțiunile. El își va scărpina nasul, încercând să se îndepărteze de tine.

Unii oameni se pot înroși atunci când spun o minciună. Sau se bâlbâie și rostesc cuvintele neclar. Chiar și mincinoșii cu experiență nu pot merge împotriva naturii. Dacă îi asculți cu atenție și observi comportamentul lor în timpul unei conversații, va fi foarte ușor să afli că nu spun adevărul.

Exit mobile version