10 adevăruri simple despre relațiile eșuate. Iată de ce experiența negativă este benefică.

Puțini oameni reușesc să construiască din prima o relație de dragoste cu adevărat puternică și de încredere. Poți găsi un partener adevărat – doar atunci când ai în spate câteva relații eșuate. Experiența negativă este importantă, fără ea omul nu-și conștientizează greșelile și nu poate avansa.

1. Când relația s-a epuizat, nu merită să mai ”tragi” de ea. 

Nu trebuie să te hrănești cu iluzii dacă adevărul te privește direct în ochi. Da, îți pare rău pentru timpul pierdut, pentru sentimentele și emoțiile investite, dar trebuie să mergi mai departe, trebuie să te debarasezi de oamenii cu care nu-ți poți construi un viitor.

2. Răbdarea – este esențială într-o relație.

Trebuie să fii pregătit(ă) pentru faptul că partenerul tău nu va fi o persoană perfectă și poate avea obiceiuri care ți se vor părea dezgustătoare. Dar dacă îl iubești complet, vei putea suporta unele defecte.

3. Nu trebuie să accepți toată viața ”fărâmituri”.

Nu poți tolera lipsa de respect față de tine, nepolitețea și neglijarea. Pentru că în timp ce înduri, viața trece și timpul pierdut nu poate fi întors. Partenerul ți-a promis că va renunța la alcool, dar nu a făcut-o niciodată? Ți-a promis că se va angaja la un loc de muncă mai bun, dar a ignorat interviul mergând la o petrecere cu prietenii? Astfel de oameni doar îți otrăvesc viața și îți împiedică dezvoltarea. Despărțirea – e cea mai bună soluție.

4. Trebuie să fii capabil(ă) să îți asumi responsabilitatea pentru acțiunile tale.

Este mult mai convenabil să dai vina pe cineva pentru ceea ce s-a întâmplat, decât să-ți accepți vinovăția. Oamenii puternici și curajoși nu fac acest lucru. Recunoașterea faptelor greșite te vor învăța experiențe noi. De fapt, te vei simți vinovat(ă) și nu vei mai face asta niciodată.

5. În relație, trebuie să fii extrem de atent(ă).

Este foarte important să observi la timp semnalele de alarmă pentru a rezolva problemele încă din faza incipientă.

6. Nu poți renunța, când încă există șanse să păstrezi dragostea.

Nu poți fugi după prima ceartă, fără să clarificați lucrurile. Pentru dragoste trebuie să lupți, atât timp cât sentimentele sunt vii și problemele pot fi rezolvate.

7. O relație fără dragoste – este conviețuirea a două persoane în aceeași casă.

Nu te poți forța să iubești omul, poți să te împrietenești cu el, să te atașezi, dar nu și să-l iubești cu forța. Într-o astfel de relație, nu vei fi fericit(ă), chiar dacă partenerul te iubește și încearcă să facă totul pentru binele tău. O astfel de relație te va epuiza și mai devreme sau mai târziu te vei îndrăgosti de altă persoană.

8. Este imposibil să-ți schimbi caracterul.

Dacă partenerul îți cere schimbări drastice, cel mai probabil nu te iubește. Te poți schimba doar extern, nu și intern. Un partener cu adevărat iubitor te va accepta cu toate defectele.

9. Spațiul personal este foarte important.

Fiecare dintre voi ar trebui să aibă propriile pasiuni, hobby-uri și spațiu personal. Este important să vă odihniți unul de celălalt, să-i dai libertate persoanei iubite. Controlul excesiv strică relația.

10. Pentru a iubi o altă persoană, mai întâi trebuie să te iubești pe tine.

Stima de sine scăzută și timiditatea nu-ți vor permite să-ți construiești viața personală. Prin urmare, este foarte important să te iubești cu toate neajunsurile și apoi alții te vor observa.

Abia după ce trăiești personal aceste experiențe, înțelegi că fără ele este foarte dificil să construiești o relație puternică. De aceea nu merită să te indispui dacă a eșuat încă o relație de dragoste. Iubirea adevărată urmează să vină în viața ta.