„Ce ține bărbatul alături de femeie?” Răspunsul psihologului Mihail Labkovsky.

La întrebarea din titlu, aș dori, desigur, să răspund „iubirea”. Dar nu este cazul. Iubirea trăiește câțiva ani, apoi dispare sau se transformă. Și oamenii fie se separă, fie continuă să trăiască împreună.

Dar, după cum se dovedește mai târziu, acești oameni sunt norocoși că au rămas împreună și trăiesc în armonie perfectă. Pentru că poți obosi repede de schimbarea constantă a fețelor și obișnuirea cu caracterul cuiva. Iar odată cu vârsta, ai mai puține forțe decât în ​​tinerețe. Îți dorești înțelegere, pace și liniște.

Deci, care este secretul unei căsătorii fericite, în care nu mai există dragoste deja de mulți ani?

Mulți oameni vor spune că nu ai nevoie de o astfel de căsătorie. Trebuie să pleci acolo unde ești iubit. Iar eu îți voi spune că ai nevoie. Încrederea și confortul moral, sprijinul și înțelegerea – sunt costisitoare.

La 40-50 de ani, aceste calități sunt mult mai importante decât fluturii din stomac și gelozia din minte.

Atunci ce ține oamenii împreună?

Probabil că acele femei care și-au „investit” energia și banii în aspectul lor vor fi foarte supărate. Crezând că aspectul fizic este cel care ”ține” bărbații. Trebuia să investiți în cunoștințe și spiritualitate.

Despre asta vorbește psihologul Mikhail Labkovsky:

”Bărbații se îndrăgostesc de personalitate, iubesc individualitatea, te respectă pentru încrederea în sine și independență. Iar dacă persoana pe care o ai alături, nu manifestă toate astea, atunci pe ce se va baza relația? Pe obișnuință? Pentru cât timp?

Bărbatul nu vrea numai să admire femeia, el vrea să fie mândru de ea.

La un moment dat vine o altă etapă. Când vrei doar să trăiești, calm și confortabil, astfel încât nimeni să nu te deranjeze, să-ți reproșeze sau să-ți spună ce să faci. Această capacitate de a nu intra în zona de confort a celui de lângă tine, ci de a o respecta, determină numărul de ani trăiți împreună.”

Deci, dragi femei bărbații vor putea trăi toată viața cu voi în două condiții:

– Când aveți despre ce vorbi;

– Când nu-i împovărați cu prezența voastră;

Și nu este deloc capacitatea de a găti, zestrea bogată sau frumusețea, așa cum probabil ați crezut. Deși nu aș fi atât de categorică în privința zestrei bogate.

Ce credeți despre asta?