10 reguli de viață de care nu vei fi încântat, dar care te vor ajuta în viitor.

Viața nu este bună întotdeauna, uneori ne lovește astfel încât suntem surprinși de cât de crudă poate fi lumea din jur. De aceea, este important să înveți aceste 10 reguli de viață, care, cel mai probabil, te vor surprinde neplăcut, dar te vor ajuta în viitor.

1. Contează doar pe tine

În orice situație, respectă poziția că numai tu te poți ajuta. Chiar și cei mai apropiați oameni s-ar putea să nu fie cine crezi că sunt. De aceea, conștientizează că suportul tău principal – ești tu însuți.

2. Toate problemele tale sunt în capul tău

Nu poți schimba situația, schimbă-ți atitudinea față de ea. În mare parte, toate problemele noastre sunt inventate, exagerate. Tratează lumea mai ușor și ea te va trata mai ușor.

3. Dificultățile te ajută să atingi succesul. 

Orice problemă ne apropie de atingerea unui anumit obiectiv. Nu vom deveni niciodată ceea ce am fost, dar vom putea trage anumite concluzii și obține o experiență de viață importantă.

4. Trebuie să-ți exprimi sentimentele. 

Suprimarea emoțiilor și sentimentelor duce la consecințe ireversibile în viitor. Ceea ce ai în interior, trebuie să fie rostit, discutat și exprimat. Astfel vei putea preveni dezvoltarea bolilor psihosomatice și a depresiei.

5. Nu vei fi niciodată pe placul tuturor. 

Este simplu – nu ești o bancnotă de o sută de dolari. De aceea, nu merită să-ți faci griji pentru asta.

6. Fără capacitatea de a ierta, nu vei putea avansa. 

Iertarea – este cea mai mare putere și abilitate care i se oferă omului.  Ținând supărarea pe cineva, te distrugi în primul rând pe tine. A ierta – înseamnă a elibera și, cel mai important, a-ți permite să trăiești fără să privești în urmă.

7. Nimeni nu știe cum trebuie de trăit corect. 

Pentru că fiecare om de pe această planetă este la fel de pierdut și singur ca și tine. Nu există rețeta pentru o viață fericită, altfel nu ar exista oameni nefericiți pe lume.

8. Totul trece, va trece și asta

Acest lucru se referă nu numai la momentele negative, ci și la cele pozitive. Nu poți trăi cu convingerea că totul va fi așa cum este acum. Totul curge, totul se schimbă și fiecare schimbare se întâmplă pentru un nou eveniment.

9. Viața nu poate fi planificată

Oricât de mult ne-am dori, viața nu poate fi ajustată la planurile noastre. Asta nu înseamnă că totul ar trebui lăsat la voia întâmplării, doar că nu trebuie să te hrănești cu speranțe și așteptări zadarnice.

10. Iubirea – este întotdeauna dependență

Starea de îndrăgostire este întotdeauna dependența de o altă persoană. Însă, aici fiecare face o alegere – să fie dependent sau nu.