Această frază scurtă vă va salva căsătoria în orice situație.

Disputele și conflictele într-o relație sunt un fenomen normal. Dar foarte des oamenii căsătoriți uită de valoarea relației lor. Certurile se transformă într-o încercare de a-i dovedi celuilalt cu orice preț că ai dreptate, iar personalitatea partenerului se devalorizează. Percepem partenerul/partenera ca o persoană care ne limitează viața. De aici începe calea directă către divorț.

Cu toate acestea, psihologii au găsit o frază scurtă, dar eficientă care poate salva o relație.

Problema este că atunci când apare o ceartă între parteneri, psihicul reacționează după modelul „luptă sau fugi”. Aceasta este o situație stresantă în care psihicul recurge la utilizarea unui mecanism de apărare.

În momentul unui conflict, uităm că în fața noastră este omul drag cu ne-am legat viața. Îl percepem ca un adversar, ca o amenințare la adresa integrității și independenței noastre. Prin urmare, reacționăm agresiv și adesea alegem strategia „luptă sau fugi”.

Trey Morgan, autorul cercetării care a găsit fraza „magică”, spune că în astfel de momente este important să ne reamintim că un conflict familial nu este o luptă. Conflictul trebuie transformat într-o modalitate de soluționare a problemei în echipă. Prin urmare, expertul a dedus o frază simplă care va ajuta toate cuplurile în timpul certurilor și va împiedica să se ajungă la divorț.

De fiecare dată când vă certați, sunteți în conflict, când simți iritare și îți pierzi controlul – spune-ți ție și partenerului:

„Nu uita, noi doi suntem în aceeași echipă”

Această frază simplă nu doar calmează spiritele. Ea le reamintește soților că sunt parteneri care lucrează la un proiect comun numit „viața și familia”.

Această frază le permite oamenilor să-și amintească că nu sunt adversari, ci o echipă. Și într-o echipă, toate problemele pot fi rezolvate în mod pașnic, atunci când fiecare îl ascultă pe celălalt și împreună iau o decizie care să se potrivească tuturor.