5 complimente care irită bărbații. Eu am încetat să i le spun bărbatului meu.

Chiar și înțeleptul Carnegie ne sfătuia să complimentăm oamenii cât mai des. Într-adevăr, pentru orice om este important să audă o evaluare pozitivă a aspectului, realizărilor, inteligenței, comportamentului său etc. Dar un compliment prost poate provoca efectul opus. Interlocutorul nu va primi plăcere, ci, dimpotrivă, un sentiment de iritație și chiar supărare.

Bărbații percep complimentele puțin diferit decât noi, femeile. Și ceea ce percepem noi ca un compliment, pe ei îi poate înfuria.

Așadar, iată clasamentul celor mai proaste complimente (în opinia bărbaților):

1. Complementul – surprindere

Acesta este tipul de compliment care poate fi exprimat prin următoarele cuvinte: “Ah … ai reușit cumva să faci asta!?” Cu aceste cuvinte îi spui soțului: „Ești un ratat, în sfârșit ai reușit să faci cel puțin ceva.”

În acest caz, mai potrivite sunt cuvintele: “Bravo! Ai făcut-o! Cine s-ar îndoi!”

2. Complimente pentru ”bebelușul tău”

Orice evaluare pozitivă a bărbatului o transmiți într-o formă diminutivă: „Oh, micuțul meu, ne-ai cumpărat o bibică nouă (mașină, pentru cei care nu știu))”. Bărbatul de lângă noi ar trebui să se simtă ca un bărbat puternic, un protector și nu un copil mic, slab.

În acest caz, este mai bine să-i spui: “Minunat! Acum îți vei plimba Regina (adică tu) într-o mașină atât de superbă!”

3. Complimentul narcisist

„Vai, ce pantaloni scurți frumoși ai!”, îi spunem bărbatului și nu înțelegem de ce este nedumerit sau furios. Într-adevăr, pentru noi femeile, evaluarea hainelor, coafurilor, pantofilor etc. este importantă. Dar bărbat se va gândi: “Pantaloni scurți frumoși? Și ce urmează?”

Pentru bărbați contează să le evaluezi personalitatea și, desigur, cumpărăturile mari (mașina, apartamentul etc.).

4. Complimentul comparație

Acesta arată astfel: „Conduci bine, ca și fratele meu” sau „Acum ai un corp bine antrenat, aproape ca a vecinul nostru.” Bărbatul vrea să audă cum îl evaluezi pe el, dar nu în comparație cu frații, vecinii, tata. Și nu este deloc potrivit cuvântul ”aproape ca…” în aceste comparații.

5. Complementul – ZERO

Cel mai rău tip de compliment – este absența sa (zero). Multe femei, în special cele căsătorite de mult timp, nu consideră necesar să-și laude, cel puțin ocazional, bărbatul, considerând acest lucru inutil. Unele, în virtutea educației, nu înțeleg și nu se gândesc la necesitatea de a încuraja bărbații cu aprecieri pozitive.

Dragi doamne, lăudați-vă și prețuiți-vă bărbații, astfel încât să nu o facă altcineva în locul vostru. Fiți femei înțelepte și iubitoare.