Cine sunt mai deștepți, bărbații sau femeile? Iată ce cred eu despre asta.

“Cine este mai inteligent, bărbatul sau femeia?” – nu există un răspuns sigur la această întrebare. Pentru a face o comparație, trebuie de înțeles:

– Ce este inteligența?

– Prin ce indicatori și caracteristici se manifestă?

– Ce statistici există în lume despre ea?

– Studiile individuale sau opiniile experților corespund statisticilor generale sau sunt influențate de context?

Dar în dispute, argumentele se bazează pe stereotipuri, care merită analizate.

„Femeile sunt proaste” – este o opinie răspândită, o etichetă din cele mai vechi timpuri.

De ce? Deoarece femeile sunt mai emoționante, iar expresiile emoției le determină să ia decizii mai puțin deliberate și echilibrate. Ceea ce duce la consecințe. Apoi femeia lasă umerii în jos, strângându-și lacrimile în pumn: “Ce proastă sunt!” Dar aceeași femeie, având dispoziție bună și o ascensiune emoțională, poate veni cu idei strălucitoare și chiar le poate implementa, ajungând la rezultate grozave. Mai ales dacă are un ajutor bun alături, care îi compensează emoționalitatea excesivă și îi oferă încredere.

„Există mai puține femei în rândul oamenilor de știință, gânditorilor și oamenilor de seamă”

Pare un argument statistic bun. Dar care este condiția necesară pentru acest fenomen? Prezența minții sau fenomenul social?

Natura a conceput femeia să nască urmași, apoi să-i îngrijească. Dacă bărbații le oferă urmașilor și femeii resurse pentru a crea condiții mai bune, iar ei își petrec cea mai mare parte a vieții pentru dobândirea acestor resurse, atunci femeile își petrec majoritatea vieții pentru a crea condiții confortabile pentru sine și pentru copii.

Aceasta este o distribuție normală a rolurilor sociale în comunitățile umane.
În consecință, bărbații se gândesc mai mult la modul de dobândire a resurselor și au la dispoziție cele mai bune mecanisme și instrumente. Aici, bărbații într-adevăr sunt mai „deștepți”. Pentru că știința, filozofia sau politica sunt instrumente de dobândire a resurselor.

Sunt bărbații mai proști decât femeile?

Nu. Diferite roluri sociale ne oferă diferite abilități, experiențe, puncte de vedere. Desigur, egalitatea socială este atractivă. În primul rând, libertatea de alegere. Poți alege orice educație. Poți alege orice carieră. Orice mod de a gândi și de a acționa, fără judecată și hărțuire.

Dar merită să vă întrebați dacă această libertate vă va face mai fericiți? Pentru că libertatea este aparentă. Alegând ceva, refuzăm alte opțiuni.

Când femeia îndeplinește rolurile sociale masculine, ea renunță la cele feminine. Este extrem de dificil să-ți construiești o carieră și în același timp să fii o mamă sau o gospodină bună. Și dacă reușești să faci asta, cu câte eforturi și nervi?

Deci, care este atunci manifestarea inteligenței, dacă se alege în avans o cale mai dificilă? Unde este mintea când se pierde atâta timp pe certuri despre cine este superior? Unde se va ajunge, dacă veți învinge în dispută, la ce rezultat?

În opinia mea, manifestarea inteligenței, este capacitatea de a găsi răspunsuri la ultimele întrebări chiar înainte de a porni pe calea rivalității sau a cooperării. Și până acum, observ prostia feminină dominantă în aceste chestiuni. Deși, nici bărbații nu strălucesc de înțelepciune. În loc de certuri, merită de demonstrat un rezultat impresionant.