Studiu: înălțimea soțului afectează fericirea vieții de familie.

Viața de familie este un concept complex și ambiguu. Atunci când ne căsătorim, fiecare dintre noi speră că va avea un mariaj fericit! Psihologii însă ne asigură că fericirea în viața personală este influențată și de un asemenea factor precum e înălțimea bărbatului.

Deci, dacă soțul tău este mult mai înalt decât tine, felicitări! Potrivit unui studiu realizat de psihologi, astfel de cupluri au cele mai mari șanse de a-și construi o viață de familie fericită.

Studiul, care a fost publicat în 2019, a inclus 7.850 de cupluri a căror căsătorie a durat mai mult de 20 de ani. Oamenii de știință susțin că bărbații înalți sunt extrem de atractivi pentru femei, iar acest lucru se bazează pe legile evoluției.

Femeile, cred în mod inconștient că bărbații înalți au acea putere care poate proteja s*xul slab și urmașii de greutățile vieții și de tot felul de probleme. Soția, în acest caz, are încredere completă în soțul ei, bărbatul se consideră important, necesar și de neînlocuit, ceea ce nu poate decât să aibă un efect pozitiv asupra relației de cuplu.

Totuși, acest efect, din păcate, este de scurtă durată. În medie, după 18 ani de căsătorie, sentimentul femeii că este după un zid de piatră – dispare. Oamenii de știință explică acest lucru prin faptul că femeia se obișnuiește cu înălțimea soțului, iar odată cu vârsta, dispare atractivitatea bărbatului, care a fost unul dintre criteriile principale ale fetei tinere atunci când și-a ales partenerul de viață.