O opinie sinceră: Iată ce cred bărbații despre femeile de 40 de ani.

Recent am avut o întâlnire cu foștii colegi de clasă. Pe unii nu i-am mai văzut de câțiva ani, așa că aveam despre ce discuta. La început, toți se comportau cumva rezervat, dar după câteva ore atmosfera a devenit mai caldă și conversațiile au devenit mai sincere.

În compania bărbaților, toți se lăudau cu copiii, soțiile, cariera și alte realizări. Unul dintre colegi s-a lăudat că și-a înlocuit soția de aceeași vârstă cu o femeie mai tânără. Potrivit lui, este foarte frumoasă – ca un model. El a aruncat aceste cuvinte, care au atras imediat atenția și s-a început o discuție serioasă pe acest subiect.

Unii l-au întrebat cum e să trăiești cu cineva care are vârstă copiilor tăi. Nu am intervenit în conversație, ci am ascultat cu mare curiozitate. Râsete, glume, detalii care nu erau pentru urechile femeilor. Totuși, am auzit câteva fraze care mi-au restabilit credința în oameni și în bărbații adevărați.

Cineva dintre bărbați a spus: ”Nu mi-aș dori niciodată să trăiesc cu o tânără de 20 de ani.” Și a adus următoarele argumente: 

– Femeia de patruzeci de ani își cunoaște valoarea.

– Ea nu roșește când i se fac complimente lipsite de sens, deși le iubește.

– Nu ascultă părerea părinților, trăiește după regulile sale.

– Și-a făcut ordine în viață.

– Este independentă.

– Femeia de 20 de ani de abia începe să se caute pe sine și să-și conștientizeze locul în această lume. Femeia de 40 de ani este experimentată și înțeleaptă.

– Femeia adultă știe ce îi place și cunoaște cea mai scurtă cale de a realiza acest lucru.

– După 40 de ani, femeia nu trăiește uitându-se la opinia străină.

– Nu se preface că este o ființă neajutorată care necesită protecție și grijă.

– Își cunoaște părțile forte, dorințele și nevoile.

– La această etapă a vieții, femeile manifestă mai des inițiativa decât soții și partenerii lor. Adesea, datorită entuziasmului soțiilor, familia călătorește și își îmbunătățește condițiile de viață.

Am fost încântată să aud cuvintele unei persoane adecvate și mature. Îi împărtășesc în totalitate opinia. Acum mă simt cu adevărat liberă de reguli și opinia publică și înțeleg clar ce vreau. O femeie adultă știe să ia tot ce este mai bun de la viață. Dacă se acceptă pe sine, își acceptă vârsta, aspectul și corpul – viața ei este frumoasă. Pentru că e viața ei și nu cea impusă de opinia străină și setările externe.