Despre aceste 11 obiceiuri tac toți oamenii fericiți. Inspiră-te de la ei.

Fericirea – nu este ceva ce poate fi găsit cu ușurință. Este – o consecință a acțiunilor noastre. ~ Dalai Lama

În acest articol îți voi împărtăși obiceiurile pe care le au oamenii fericiți și despre care ei nu vorbesc niciodată:

1. Nu se implică în negativul altcuiva.

Oamenii fericiți pe care îi cunosc nu acordă atenție la ceea ce spun oamenii despre ei, mai ales dacă o fac nepoliticos. Se uită la ei și își îndreaptă viața într-o direcție complet diferită. Ar trebui să faci la fel.

2. Au grijă de cele mai importante relații din viața lor. 

Chiar și cele mai bune relații pot slăbi în timp, de aceea încearcă să menții un contact strâns cu persoanele importante pentru tine. Lucrează constant la aceste relații.

3. Se iubesc pe sine, nu doar pe alții.

Oamenii fericiți știu că a te iubi – nu este egoism. Își pun interesele în prim plan, pentru că aceasta este singura modalitate de a găsi suficientă putere pentru a-i iubi pe cei de care le pasă. Ai grijă de tine.

4. Pentru ei, eficiența este mai importantă decât popularitatea.

Nu confundați niciodată popularitatea cu eficiența. Popularitatea este atunci când toată lumea te iubește. Iar eficiența – atunci când ești capabil de ceva.  Popularitatea – trece, iar eficiența spune că valorezi ceva.

5. Ei știu să spună ”nu” când este necesar.

Toți avem obligații, dar nu poți fi de acord cu orice, altfel nu vei avea niciodată o viață liniștită. Nu poți spune ”da” la orice, pentru că mai devreme sau mai târziu cineva va profita de tine. Undeva trebuie să tragi o linie și doar tu decizi unde.

6. Sunt optimiști

Cei mai fericiți oameni nu sunt cei care trăiesc în anumite circumstanțe, ci cei care se raportează la circumstanțe într-un anumit fel. Ei sunt creatorii propriului optimism. Pentru omul optimist, orice greșeală este o șansă de creștere și o lecție de viață valoroasă. Oamenii optimiști vad lumea ca un loc plin de posibilități nelimitate, mai ales în perioadele dificile.

7. Ei trăiesc în prezent.

Nu lăsa niciodată trecutul să-ți determine prezentul. Lasă-l să fie o lecție care te va ajuta să pășești în viitor. Fără remușcări, fără amintiri din trecut și mânie în suflet. Doar trăiește și mergi mai departe. Nu știm ce ne așteaptă în viitor, dar acest lucru face calea și mai interesantă. Asta face viața demnă de a fi trăită. Oamenii fericiți știu acest lucru și încearcă să profite cât mai mult de prezent.

8. Au grijă de sănătatea lor

Dacă sănătatea corpului lasă mult de dorit, acesta îți va afecta atât mintea, reducând concentrarea, cât și puterea minții – iar fără ea va fi mult mai dificil să mergi spre obiectivul final.

9. Ei mai degrabă își cheltuie timpul pentru experiențe și impresii noi, decât pentru lucruri inutile.

Oamenii fericiți sunt reticenți în a-și cheltui banii pe lucruri materiale, preferând experiențele sau impresiile noi. Apropo, acest lucru ne face mai fericiți din două motive: 1. O experiență cu adevărat bună în timp devine și mai bună. 2. Pentru a obține impresii noi, uneori trebuie să ieși din casă și să comunici cu oamenii – iar printre ei pot fi cei cu care ai putea lega prietenii.

10. Ei se bucură de lucrurile mici 

Fericirea nu este o destinație, ci atitudinea față de viață. Fericirea este abilitatea de a te bucura de lucrurile mici. Adevărata fericire nu poate exista în noi, dacă nu ne oprim din când în când pentru a ne bucura de ea. Uneori, cele mai simple lucruri pot fi cele mai plăcute – dacă nu uităm să ne bucurăm de ele.

11. Trăiesc viața pe care o doresc

Ceea ce cred ceilalți și mai ales ce își doresc – pentru tine nu este deloc important. Speranțele, visele și obiectivele tale – asta contează! Acționează așa cum îți spune inima.