9 semne că persoana te iubește, dar tu nu observi acest lucru.

Pentru a înțelege ce simte o persoană față de tine, nu trebuie să-i pui imediat întrebări. Este suficient să acorzi atenție limbajului corporal, gesturile pot spune multe despre om.

Există semne comportamentale care indică faptul că cineva nu este indiferent față de tine. Totuși, acest lucru nu înseamnă iubire pasională, dar este clar că te place.

1. Dacă o persoană încearcă să îndepărteze toate obiectele dintre voi, acesta te place.

Când comunicăm cu cineva care ne place, încercăm să eliminăm toate barierele fizice dintre noi. În acest caz, barierele pot fi diverse obiecte: căni, farfurii, genți sau perne.

De exemplu, dacă omul pune un pahar între voi, înseamnă că în relația voastră nu există romantism sau prietenie. Sau, dacă femeia își ține geanta în față atunci când vorbește cu un bărbat, cel mai probabil nu se va apropia de el.

2. Spațiul personal este sacru pentru fiecare persoană. 

Subconștient, oamenii vor să fie mai apropiați fizic de oamenii pe care îi plac și invers, să păstreze distanța față de cei pe care nu-i plac.

Semne precum înclinarea capului spre persoană sau mișcările corpului spre el indică faptul că omul nu este indiferent față de interlocutor.

3. Când vorbești cu cineva, uită-te la picioarele lui. Direcția poate dezvălui multe.

Unul dintre semnele sigure când vine vorba de limbajul corpului, este direcția în care îi sunt îndreptate picioarele. Dacă omul mai vorbește cu cineva, dar picioarele lui sunt îndreptate spre tine, el vrea în mod inconștient să-ți atragă atenția. Interesant este faptul că acest semn apare de obicei primul – la început omul își mișcă picioarele spre persoana pe care o place, și abia apoi arată celelalte semne de simpatie.

4. Sprâncenele ridicate nu indică doar surprindere. 

Când întâlnești o persoană care te place, acordă atenție sprâncenelor, deoarece le va ridica involuntar. Cu cât te place mai mult, cu atât mai vizibile vor fi sprâncenele ridicate. Dar acest gest este greu de observat și îl poți rata cu ușurință.

5. Dacă cineva stă lângă tine cu spatele excesiv de drept, această persoană  încearcă să-ți atragă atenția.

Atunci când bărbații vorbesc cu femeia pe care o plac, au tendința de a-și ține spatele drept. Astfel, ei își demonstrează toate atuurile și devin puțin mai înalți. Deși la prima vedere poate părea că, dimpotrivă, încearcă să se distanțeze de tine.

6. Când cineva îți face complimente ridicole, privește mai atent acea persoană.

Mulți oameni nu-și complimentează obiectele dorinței dintr-un simplu motiv: ei cred că ești atât de perfectă încât nu trebuie să-ți reamintească asta. Dacă se întâmplă acest lucru, omul se simte inconfortabil și, în cele din urmă rostește tot felul de prostii.

7. Când te plimbi cu cineva, acordă atenție poziției omului de lângă tine.

Dacă omul merge în fața ta sau puțin în spate, din punct de vedere psihologic, acest gest spune că îi pasă de sine și nu este prea interesat de tine. Dar dacă se apropie de tine și menține același ritm, acesta este un semn sigur că te place.

8. Acordă atenție la cât de des clipește.

Atunci când omul nu te place, el va vorbi foarte mult, iar ochii i se vor închide mai des. Pleoapele acționează ca o barieră care ajută să blocheze această persoană. Iar dacă te place, va clipi mai rar.

9. De obicei bărbații încearcă să nu pară vulnerabili în fața femeii pe care o plac. Dar poziția mâinilor poate dezvălui unele lucruri despre ei. 

O modalitate de a-și demonstra subtil vulnerabilitatea este să-și țină mâinile pe șolduri, deschizându-și abdomenul. Această poziție poate părea arogantă și chiar amenințătoare, dar de obicei înseamnă un singur lucru – cineva încearcă fără să vrea să-ți arate că este deschis pentru tine.