Cum lauzi corect bărbatul: 7 recomandări care vă vor schimba relația.

Adesea femeile își ceartă bărbați că acasă nu fac nimic, că nu le ajută cu copiii, și în general, că s-au căsătorit cu bărbatul greșit…Dar ele uită că s-au căsătorit cu el, prin urmare, au văzut nu numai defectele, ci și calitățile lui. Femeia ar trebui să inspire bărbatul la fapte mari și mici, să-l motiveze la acțiune.

Poți numi asta viclenie, înțelepciune sau sinceritate, dar bărbatul trebuie lăudat! Urmează câteva reguli simple și relația voastră va trece la un nivel superior.

1. Conștientizează-ți alegerea

Întotdeauna amintește-ți că ai ales acest bărbat, ți-a plăcut așa cum este. Nu a fost niciodată un erou fără defecte. Defectele nu au apărut în timp.  Fie nu ai vrut să le observi, fie acum percepi comportamentul și acțiunile lui prea dureros și iritabil. Amintește-ți momentele romantice de la începutul relației, fericirea pe care v-ați dăruit-o reciproc. Privește-ți bărbatul cum o făceai înainte, prin ochii unei femei iubitoare. Ai vrut să trăiți împreună toată viața, așa că fă primul pas pentru a o îmbunătăți.

2. Determină obiectivul

Pentru ce vrei să lauzi bărbatul? Gândește-te bine și decide scopul. Poate că pentru tine este important să înveți cum să previi conflictele sau să simți grija lui. Indiferent de obiectivul tău, bărbatul merită cuvinte calde și complimente bune din partea ta. În funcție de obiectiv, alege momentele potrivite pentru a-i spune cuvintele calde.

3. Arată-i că ai nevoie de el.

Dacă faci totul singură, fără să-i ceri ajutorul, atunci el puțin probabil își va da seama că ai nevoie de ajutor. Arată-i că ajutorul lui este important pentru tine. Ca răspuns, vei primi recunoștință, iar în relația voastră va apărea încrederea.

4. Discutați sarcinile, nu condițiile.

Bărbatul trebuie să înțeleagă ce vrei de la el. Ei nu înțeleg întotdeauna indiciile, de aceea spune-i direct ce trebuie să facă. Cuvintele tale ar trebui să fie o rugăminte, nu o comandă sau o condiție. Opțiunea „tu – mie, eu – ție” în acest caz nu este cea mai corectă.

5. Apreciază și mulțumește.

Fiecare acțiune a bărbatului, orice manifestare a grijii și investiție a energiei ar trebui apreciată și acceptată cu recunoștință. Nu aștepta ca toate cererile tale să fie îndeplinite imediat, ca prin magie. Bărbații au nevoie de timp pentru implementarea treptată sau în etape a cererilor.

6. Permite-i să se auto-realizeze.

Nu tinde să-ți limitezi soțul într-un cadru pe care l-ai inventat, oferă-i ocazia să se manifeste. Acest lucru se referă și la educația copiilor, și la pregătirea cinei și la cumpărăturile importante. Sarcina ta este să-l inspiri, să-l motivezi și să-l împingi ușor, iar la finalul sarcinii, neapărat laudă-l și complimentează-l.

7. Nu aștepta un rezultat imediat

Dacă prin laudă vrei să obții mai multă atenție și participare la treburile gospodărești, atunci, după ce ai schimbat tactica de comportament, nu aștepta ca totul să se schimbe într-o clipă. Partenerul tău nu este pregătit pentru schimbări drastice, lasă totul să meargă de la sine, iar laudele tale la început ar trebui să fie adecvate și tactice. Crescând treptat numărul complimentelor, vei observa cum te-ai schimbat tu însăți și cum s-a schimbat atitudinea bărbatului față de tine.