4 posibile motive pentru care în casa ta e mereu dezordine.

În momentul în care îți spui „sunt o gospodină rea și nu pot schimba asta”, nici nu bănuiești că acest lucru poate provoca ură pentru propria casă și că motivele reale ale dezordinii sunt mult mai profunde decât cele pe care le vedem la suprafață.

4 posibile motive pentru care în casa ta e mereu dezordine. Merită luate în considerare:

1. Nevoia de atenție

Cu ajutorul dezordinii, deseori ne satisfacem nevoia de contact cu persoane semnificative pentru noi, de aceea, nu ne grăbim să scăpăm de ea.

Poate că ai experimentat ceva similar când erai copil, iar părinții ți-au acordat atenție doar atunci când te certau pentru mizeria din camera ta?

2. Sentimentul de singurătate

Omul se poate simți singur și neputincios și atunci lucrurile pe care le-a împrăștiat, acționează ca niște semne că este prezent în lumea altor oameni.

3. Teama de responsabilitate

Lipsa dorinței de a avea grijă de propria casă, poate indica faptul că omul nu vrea să-și asume responsabilitatea nici pentru lucrurile sale, nici pentru viața sa, nici pentru sine.

Probabil speră că altcineva o va face în locul său – părinții, soțul, prietenii sau chiar copiii.

4. Anxietatea și depresia

Nivelul ridicat de anxietate internă asociat cu unele evenimente de viață stresante sau traume din copilărie.

Dacă în viața ta s-a întâmplat o nenorocire, ai prea mult de lucru sau totul merge prost în viața personală, atunci nu vei avea timp pentru curățenie.

Dacă îți este frică de propria casă, vei încerca să pleci cât mai departe și te vei întoarce întotdeauna cu tristețe.