10 complexe feminine pe care bărbații nici nu le observă. Iată cum poți scăpa de ele.

În cele mai multe cazuri, îți faci griji în zadar – bărbații nici nu se gândesc la lucrurile mici care ție ți se par un dezastru. Examinează lista și nu comite aceste greșeli – bărbaților chiar nu le pasă.

Ce se întâmplă de fapt?

Bărbații nu se fixează atât de mult pe acele probleme pe care le inventezi. Ei înțeleg că fiecare fată are defecte, la fel cum și bărbații au trăsăturile lor. Puțini pot recunoaște sincer că la ei totul este în regulă.

Pentru bărbați, complexele feminine sunt o formă de cochetare în care femeia vrea pur și simplu să primească un compliment sau atenție.

De fapt, bărbații sunt atrași de femeile încrezătoare. Aspectele negative dispar pur și simplu, ei sunt atrași de carismă.

Iată ce nu observă bărbații, iar tu îți faci griji: 

1. Că ai adăugat 5 kg.

2. Rădăcinile crescute ale părului, firele gri, orice experimente cu părul.

3. Abdomenul plat, șoldurile rotunjite, obraji dolofani, statura mică. Dacă bărbatul te-a ales, înseamnă că îi plac aceste trăsături.

4. Lipsa machiajului dimineața.

5. Faptul că nu corespunzi standardelor artificiale de frumusețe.

6. Cuvintele spuse nepotrivit. Capacitatea de a te simți și a fi deschisă îl confundă și îl încântă.

7. Câștigurile tale personale. Independența și realizarea vor fi un mare plus, indiferent de venituri.

8. Ridurile, nasul mare, ochii mici, buzele subțiri, absența pomeților pronunțați – tot ceea ce formează o imagine naturală și unică.

9. Divorțul, încheierea fostei relații, singurătatea. Bărbații nu sunt interesați de ceea ce ți s-a întâmplat până la el – mai bine vorbește despre toate astea cu o prietenă.

10. Faptul că ai un copil sau mai mulți. Bărbații sunt destul de loiali față de copii și îi percep ca personalități separate.

Cum poți scăpa de complexe?

1. Înțelege natura acestui cmplex.  

– fizic (nu ești mulțumită de greutate, piept, nas, picioare, piele, înălțime).

– emoțional („am făcut ceva greșit”, „sunt vinovată pentru tot”, „întotdeauna distrug totul”, „nu știu cum să fac asta”, „nu pot”).

– social (dificultăți de comunicare, resentimente, incapacitatea de a începe prima o conversație, sociabilitate nedezvoltată).

2. Găsește motivul, de ce a apărut

Gândește-te, când ai auzit pentru prima dată că ceva nu este în regulă cu tine. Cine dintre oamenii importanți ți-a spus acest lucru? Încearcă să restaurezi cronologia evenimentelor.

Să presupunem că îți amintești cum sora ta mai mare îți spunea în adolescență că ești „indecisă”, și „nu poți face nimic singură”.

3. Amintește-ți succesul și starea de excelență personală

Când erai mândră de tine în interior. Descrie în detalii această imagine. Încearcă să simți ceea ce ți se întâmplă atunci când te vezi perfectă. Apoi consolidează această stare de succes, încredere și semnificație personală.

4. Amintește-ți cât mai des de punctele tale forte

Transformă-ți defectul într-o virtute. Fiecare femeie are multe calități. Orice s-ar întâmpla, nu uita de părțile tale bune care îți oferă forță și încredere în tine, încearcă să simți că ai ceva special, unic – ceva care te face diferită de celelalte femei.

5. Observă-ți progresul. 

Începe treptat, concentrându-te pe ceea ce ai făcut bine și ți-a adus satisfacție, când erai cu adevărat mândră de tine.

Acum imaginează-ți că te poți simți întotdeauna așa. Memorează acest sentiment: zâmbești blând, simți ușurință și dorești să trăiești. Păstrează-l și fii întotdeauna așa: bine dispusă, încrezătoare, cu o atitudine pozitivă.