Iată de ce fetele crescute de mame reci își aleg bărbați nepotriviți.

Mamele reci lasă o amprentă mare în viața copilului.

Dacă o mamă este rece (mă refer la răceală emoțională), detașată, distanțată de fiica ei, atunci copilul se va simți singur. Mama îi poate cumpăra cele mai frumoase lucruri, poate investi bani în cunoștințele ei, poate chiar să-i spună copilului că îl iubește, dar iubirea este numai în cuvinte. În realitate ea nu-i oferă afecțiune, nu sărută fetița, nu o îmbrățișează. Și atunci când această fetiță va crește, ea va fi la fel de rece cu copiii săi. Dacă mama este rece, atunci polul iubirii se poate muta la tata. Și fiica devine ”fetița tatei”, pentru că mama … este rece.

De ce fiicele mamelor reci aleg bărbați nepotriviți?

Imaginează-ți un copil care nu primește afecțiune. Nu se simte iubit, necesar. În interior, el are sentimentul că „Nimeni nu are nevoie de mine. Pentru a fi iubită, trebuie să merit iubirea”.

O astfel de fiică va face totul pentru a merita iubirea părintească. Mai des dragostea mamei.

Va atinge obiective înalte. În carieră și în alte domenii. Și se va uita mereu la opinia mamei: “Mamă, acum ești mulțumită de mine? Acum mă poți iubi?”

Una dintre clientele mele mi-a spus că ea era ”fetița tatei” și nu a simțit nevoia iubirii materne. La întrebarea: ”Cum era mama Dvs?”

Ea a răspuns: ”Era rece, cu puține emoții, nu exista afecțiune.”

Și fetița s-a lipit de tata. Tata era cald și afectuos, mama nu.

Această fată a obținut multe în viața ei și a fost întotdeauna convinsă că a făcut-o pentru sine. Ea spunea: “Nu am nevoie de iubirea mamei. Nu mă iubește, ok!”

În același timp, în cuvintele „nu am nevoie de iubirea ei” se auzea multă rezistență. În procesul dialogului nostru, a spus: “Deși, știți. În copilărie m-am îmbolnăvit. Și mama a fost nevoită să stea cu mine câteva luni. De aceea, periodic mă îmbolnăveam, pentru că doar mama își putea lua concediu medical. Astfel în copilărie eram mereu bolnavă.”

Aplecând capul a spus cu tristețe: „Voiam să fie alături de mine… aveam nevoie de ea”.

Fiicele mamelor reci cresc cu sentimentul că nu pot fi iubite pentru faptul că s-au născut și există. Ele consideră că pentru a fi iubite, dragostea trebuie meritată.

Prin urmare, aceste femei ajung în relații unde dragostea trebuie meritată. Ele își vor asuma cât mai multe sarcini: copiii, afacerea, ajutor rudelor, unul, două, trei locuri de muncă.

Și se mai întreabă dacă merită iubire. La început iubirea mamei, apoi iubirea soțului.

Iar soțul va cere: „Merită-mi iubirea”. Și de fiecare dată va aștepta dovezi. Iar femeia va lupta să merite iubirea lui…