O femeie cu sufletul bătrân poate fi recunoscută după aceste 5 fraze.

Anii zboară, schimbând nu numai aspectul femeii, ci și atitudinea ei interioară. La cineva acest moment vine la 50 de ani, iar cineva îmbătrânește mai aproape de 70 de ani. Adesea, femeia nu simte că s-a schimbat, dar bărbatul de lângă ea înțelege acest lucru după anumite fraze.

5 fraze care trădează o femeie cu sufletul bătrân:

1.”La vârsta noastră este rușinos să ne îmbrățișăm, nu te apropia de mine.” 

Odată cu vârsta, multe femei își refuză bărbații în intimitatea fizică și emoțională, motivând că tinerețea deja a trecut. Astfel de doamne percep orice manifestare de tandrețe ca fiind ceva rușinos și indecent. Apropierea emoțională treptat dispare, bărbatul simte acest lucru și nu vrea să accepte faptul că iubita sa devine rece și înstrăinată.

2. ”Am văzut destule în viața mea, nu mă surprinde nimic.”

Femeia uită să se bucure de lucrurile simple, își pierde capacitatea de a se mira de lumea înconjurătoare, crezând că a văzut totul în viața ei.

Îmbătrânind, ea devine plictisitoare și la toate încercările soțului de a o anima, răspunde cu nemulțumire, îl alungă și consideră toate astea un capriciu de-al său. Singurul interes al acestei doamne sunt telenovelele interminabile, cărora le dedică tot timpul liber. Viața reală o interesează prea puțin.

3. „Nu mai are rost să schimbăm ceva.”

Chiar și gândul unor posibile schimbări o enervează. Ea nu înțelege de ce trebuie să schimbe modul obișnuit de viață. Îi este mult mai ușor să se mulțumească cu ceea ce există deja. Se închide de tot ce este nou, îmbătrânește cu sufletul, devine sumbră și indiferentă.

4. “Aceasta este părerea ta, am făcut totul corect.”

Chiar dacă femeia greșește, ea nu-și va admite niciodată greșeala și îi va dovedi bărbatului că el a greșit. Această atitudine duce la conflicte frecvente. Certurile și scandalurile devin obișnuite în casă, iar femeia nu face nimic pentru a găsi un compromis. Odată cu vârsta caracterul femeii se deteriorează și suferă bărbatul.

5. “Ai nevoie – fă-ți singur, eu am gătit destul toată viața.”

Odată cu vârsta, femeia pierde dorința de a-și răsfăța bărbatul cu diferite bunătăți. Ea decide că nu mai trebuie să aibă grijă de el, se simte obosită. Bărbatul înțelege că femeia îmbătrânește, că nu mai vede bucurie în grija pentru el, în mâncarea delicioasă sau în mesele comune.