5 reguli de bun simț pe care merită să ți le amintești în fiecare zi.

Iată 5 reguli de etichetă, pe care ar fi bine să și le amintească fiecare dintre noi zilnic, pentru a rămâne mereu amabili și politicoși.

1. Salută.

Salută vecinii atunci când îi întâlnești, vânzătorii din magazin și colegii la serviciu. Salută cât mai mulți oameni, inclusiv cei care au un statut inferior. Nu disprețui. Și de asemenea, nu uita să saluți oamenii în corespondență, de exemplu, atunci când le trimiți un e-mail sau un mesaj.

2. Amintește-ți de igiena digitală.

Nu suna omul de o sută de ori dacă este ocupat, iar tu nu ai o urgență. Nu te distrage pe telefon fără necesitate, atunci când comunici live. Nu suna într-un moment incomod și nu uita să pui telefonul pe silențios atunci când circumstanțele cer asta.

3. Fii punctual

Nu întârzia la întâlnire mai mult de 15 minute. Este mai bine să vii mereu mai devreme și să aștepți puțin, decât să testezi răbdarea celorlalți. De asemenea, este rațional să-ți planifici întâlnirile. Dacă vrei să inviți pe cineva într-o cafenea, puneți-vă de acord în prealabil și nu în stilul: “Bună, trec pe alături! Nu vrei ieși cu mine? Nu ești prietenul meu?!”

4. Ai grijă de aspect.

Nu este necesar să porți haine scumpe de marcă. Dar ai mereu grijă ca acestea să fie curate și îngrijite. Regula „Omul este întâlnit după haine” încă nu a fost anulată în universul succesului.

5. Acordă o atenție deosebită cuvintelor pe care le spui și cui.

Uneori, merită de câteva ori să te gândești și să nu spui nimic. Iar uneori merită să lauzi omul, spunându-i un compliment frumos. Sau nu uita să rostești cu voce tare și la momentul potrivit „scuze”, „mulțumesc”, „te rog”.