Reproșurile constante și alte 4 semnale periculoase că relația voastră nu va dura mult.

Există situații în care legătura romantică se distruge, dar îndrăgostiții pur și simplu nu observă. Psihologii definesc 5 semnale periculoase, care vorbesc despre faptul că relația nu va dura mult.

1. Reproșurile constante

Reproșurile constante, criticile și supărările reciproce au devenit o normă în relație. Nici măcar nu observi când îți critici bărbatul sau auzi un reproș de la el. Acesta este un semnal periculos, deoarece pretențiile duc la lipsa comunicării. Între voi nu mai există înțelegere, iar asta înseamnă că relația degradează și nu este mult până când unul dintre parteneri va închide ușa.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să rezolvați toate diferențele, să le clarificați, altfel va fi prea târziu.

2. Nu aveți conversații lungi

Desigur, rutina omoară interesul și elementele de noutate, însă este extrem de rău dacă nu mai comunicați. S-ar putea doar să priviți televizorul și să luați masa în liniște, iar în weekend fiecare își vede de treburile sale. În acest caz, a dispărut interesul și v-ați îndepărtat unul de celălalt. Trebuie să clarificați urgent acest lucru, deoarece vă îndreptați rapid către despărțire.

3. Partenerul nu te aude.

Dacă bărbatul nu-ți aude dorințele și nevoile, vorbește direct despre ele. Totul este rău atunci când refuză să te audă. Parcă a asurzit sau se preface că te ascultă. S-ar putea să nu fie interesat de ceea ce spui, sau așa e firea lui. În acest de caz, va fi dificil să dezvolți acestă relație, atât timp cât bărbatul nu participă.

4. Nu aveți interese comune.

Viața împreună le permite oamenilor să găsească interese comune, care îi ajută să se apropie și să creeze o uniune romantică de durată.

Dacă în ultima perioadă nu aveți despre ce vorbi și parcă locuiești cu un vecin, este mai bine să căutați ceva care v-ar interesa pe ambii. Dacă veți ignora acest punct, în curând veți merge pe căi diferite.

5. Fluxul de acuzații. 

Un astfel de comportament poate semnala că partenerul este un egoist care nu vrea să-și asume responsabilitatea pentru nimic. Sau este furios pe tine, dar nu vrea să spună asta cu voce tare, de aceea varsă negativismul într-o astfel de formă.

Ce poți face? Dacă bărbatul este egoist, trebuie să vă despărțiți, pentru că el nu se va schimba și va trebui să-ți asumi tu responsabilitatea pentru familie.  Dacă, din anumite motive, este supărat pe tine, atunci trebuie să aveți o conversație sinceră și să încercați să rezolvați problema.