Opinie: Iată ce înseamnă, de fapt, să arăți tânără.

În acest articol voi încerca să-ți explic de ce cred că este mai bine să tinzi să arăți tânără, decât să nu tinzi la asta.

În primul rând, să ne uităm la terminologie. A arăta tânără și a te întineri sunt două lucruri diferite.

Iată aici femeia arată tânără.

Iar aici – ea se întinerește.

În opinia mea, diferența este evidentă.

Să te întinerești – înseamnă să porți fuste mini și roz atunci când demult ai trecut pragul de 40 de ani. Iar a arăta tânără înseamnă să „prinzi” tendințele moderne și să le adaptezi pentru tine. Acest lucru este valabil și în cazul coafurii, machiajului, hainelor, corpului.

A arăta tânără – înseamnă a-i da corpului exerciții fizice regulate. Nu este necesar să mergi la sală în fiecare zi. Orice sarcină – adecvată vârstei și stării.

A arăta tânără – înseamnă să te alimentezi corect. Fără a recurge la extreme precum adoptarea vegetarianismului. Este suficient să renunți la uleiuri rafinate, chipsuri, băuturi carbogazoase, alcool, să limitezi zahărul și carbohidrații, să crești proporția de legume și proteine. Cele mai multe probleme ale pielii se vor rezolva de la sine.

A arăta tânără – înseamnă să-ți monitorizezi starea de sănătate. Să faci în mod regulat teste pentru a monitoriza conținutul de vitamine, zahăr, colesterol, insulină, hormonii tiroidieni din sânge, o ecografie a sânilor la fiecare șase luni.

A arăta tânără – înseamnă să petreci cel puțin o oră pe zi în aer liber. Poate fi o plimbare cu copilul, cu câinele sau doar o plimbare pe jos.

A arăta tânără – înseamnă să te culci devreme și să te trezești devreme. Nu toate profesiile permit acest lucru, dar majoritatea da.

A arăta tânără – înseamnă să urmărești tendințele modei. Să observi ce ți se potrivește și ce nu. Să-ți formezi garderoba în funcție de nevoile actuale.

A arăta tânără – înseamnă să bei destulă apă.

A arăta tânără – înseamnă să ai grijă de nervi. De la stresul cronic, începe căderea difuză a părului, de la prolactina crescută – se elimină calciul din oase. Proverbul: ”Toate bolile sunt de la nervi” conține o mare parte de adevăr.

A arăta tânără – înseamnă să ai privirea radiantă. Dacă există conflicte interne, este mai bine să le rezolvi. Când simțim stres, ne ridicăm constant umerii și ne ascundem cumva capul. De-a lungul timpului, mușchii devin rigizi și desigur nu afectează fața în cel mai bun mod (deoarece fluxul limfatic și sanguin încetinesc). Prin urmare, nu-ți fie rușine să mergi la psiholog și să-ți rezolvi problemele interne.

A arăta tânără – înseamnă să fii interesată de lucruri noi. Lumea este în continuă schimbare, acum sunt atâtea lucruri uimitoare.

Vei spune că toate acestea necesită timp și bani. Acest lucru este parțial adevărat. Dar a arăta tânără – este, printre altele, să tinzi să câștigi bani suficienți, să-ți gestionezi corect timpul, finanțele și să-ți oferi ocazia să te ocupi de tine.

Toate astea înseamnă să arăți tânără. Fiecare punct individual și toate împreună. Atunci când alegem să urmăm această cale – devenim mai stabile, mai sănătoase, și prin urmare, mai frumoase și mai tinere.

Sunt sigură că doar oamenii care iubesc viața tind să arate tineri. Pentru că tinerețea – este energie, sănătate și vitalitate în forma ei cea mai pură.

Sunteți de acord cu mine? Da, nu? De ce?