10 probleme cu care vă puteți confrunta atunci când vă mutați împreună

Iată ce probleme puteți întâmpina atunci când vă mutați împreună cu partenerul și cum le puteți rezolva:

1. Plapuma comună

Soluția? Cumpărați încă o plapumă. Cel mai probabil, va trebui să treceți printr-o ceartă în stilul „Asta înseamnă că dragostea s-a terminat?”, dar merită.

2. Nepotrivirea obiceiurilor casnice

Soluția? Merită fie să vă formați câteva în avans, fie să vă ajustați comportamentul astfel încât ambii să ajungeți la un compromis.

3. Aveți ritmuri biologice diferite

Soluția? Primul și cel mai evident răspuns – să trăiești cu un partener care are același ritm biologic. În caz contrar, determinați momentul în care ambii sunteți activi și rezervați-vă acest timp unul pentru celălalt. Apoi schimbați treptat perioadele de somn până când acestea coincid.

4. Încercarea de a schimba partenerul

Soluția? Maturizează-te. Dacă într-adevăr nu-ți place ceva, există o modalitate foarte bună – să ceri. Da, s-ar putea ca partenerului să-i fie incomod și neobișnuit să facă ceva, dar, de dragul tău, va face un efort. Sau nu va face – asta deja este pe conștiința lui.

5. Așteptările

Soluția? Să aștepți ca partenerul să-ți ghicească gândurile este o mare greșeală, care dăunează ambelor părți. Amintește-ți că vorbirea este un semn distinctiv al omului, folosește acest dar al naturii.

6. Lucrurile personale care au devenit comune

Soluția? Fă o listă, nu în minte, ci pe hârtie cu lucrurile care îți sunt dragi. Și lasă partenerul să facă la fel. Nu atingeți aceste lucruri fără permisiune și problema este rezolvată.

7. Controlul total

Soluția? Mai întâi trebuie să determinați amploarea problemei. Vorbește cu partenerul, definește limitele, reamintește-i că sunteți doi oameni diferiți și relația nu vă face un singur organism. Poate că se teme să nu te piardă sau îi lipsește încrederea în sine. Cu toate acestea, controlul total poate fi și un semn al abuzului și în acest caz merită să fugi de relație.

8. Șantajul s*xual

Se*xul este o activitate care ar trebui să le aducă plăcere ambilor parteneri. Prin urmare, transformarea lui într-o metodă de pedeapsă pare destul de ciudată.

Dacă se întâmplă, puteți încerca să rezolvați problema printr-o conversație confidențială. De asemenea, este important să nu confundați șantajul s*xual cu refuzul de a face dragoste din motive obiective. Omul are dreptul la acest lucru, iar ignorarea cuvântului „nu” – este violență, chiar și în relație.

9. Atitudine diferită față de bani

Soluția? Merită să faceți un buget și să calculați câți bani puteți cheltui pentru ceea ce aveți nevoie.

10. Igiena vasului de toaletă

Soluția? O cerință adecvată de igienă – să lași toate părțile vasului de toaletă curate după folosire.