Nimeni nu mi-a spus asta înainte de nuntă: 7 concluzii neașteptate după 10 ani de căsătorie

Nimeni nu învață tinerii îndrăgostiți aceste lucruri. Ele pot fi înțelese după mulți ani de căsătorie.

1. În primul an după nuntă este foarte înfricoșător

Nimeni nu te avertizează că în acest an te bântuie gândurile negre: ”Și dacă a fost o greșeală?” ”Și dacă lucrurile nu vor funcționa?”

Cuvântul ”pentru totdeauna” este puternic. La început sperie. Abia mai târziu înțelegi că frica este normală, când înțelegi clar că ”pentru totdeauna” este cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat în viață.

2. Toți oamenii greșesc

Ne maturizăm treptat și învățăm că greșelile sunt normale. Le luăm ca pe o experiență utilă, învățăm lecții. Greșeala – chiar este bună, dar înțelegem asta în timp.

Apoi greșește partenerul. Nicio înțelepciune nu ne ajută în momentul în care partenerul greșește. Atunci uiți imediat că greșelile sunt normale, că fără ele nu există nimic.

Să accepți greșelile străine este mult mai dificil, decât pe ale tale.

3. Oamenii se schimbă

Este imposibil să reeduci un adult, dar oamenii se pot reeduca singuri. Și dintr-o dată, se poate dovedi că nu trăiești cu persoana cu care ai schimbat cândva inelele.

Oamenii își schimbă corpurile, obiceiurile, munca, atitudinile și credințele. Procesul este interesant și dacă aveți norocul să vă schimbați împreună, nu vă veți plictisi niciodată.

Dar s-ar putea să fii alături de omul cu care nu mai dorești să fii, pentru că nu seamănă deloc cu cel de care te-ai îndrăgostit acum mulți ani.

4. Copilul va ocupa primul loc

De fapt, pe primul loc ar trebui să fim noi înșine, apoi ceilalți. Când se creează familia, pe primul loc după tine este partenerul, fericirea voastră, apoi ceilalți.

Atunci când apar copiii, ei devin cei mai importanți. Probabil că așa este corect. Poate că așa a fost conceput de natură. Și cel mai dificil este să acceptăm că:

– Omul drag nu mai este numărul unu.

– Tu pentru omul drag nu mai ești numărul unu.

Nu, sentimentele voastre nu se schimbă, ele devin chiar mai puternice. Doar că fiecare dintre voi are acum un copil, iar acest lucru devine mai important.

5. Nimeni nu va aprecia sacrificiul

Dacă cineva din familie este în rol de victimă – aceasta nu mai este o familie, ci o cameră de tortură.

Când te trezești cu jumătate de oră mai devreme pentru a găti micul dejun pentru familie în weekend, pentru că îți place să gătești și vrei să-i bucuri pe cei dragi – aceasta este grijă.

Când te trezești și gătești acest mic dejun blestemat, pentru că așa trebuie în numele unor ritualuri de familie – acesta este sacrificiu.

6. Nu este adevărat că toți sunt fericiți la  fel 

O familie, în diferiți ani, este fericită în moduri diferite. Este inutil să comparăm două familii. Când apar dificultăți sfaturile părinților, prietenilor și altor înțelepți nu valorează nimic. De aceea este atât de important să-ți cauți propria fericire, chiar dacă nu corespunde deloc cu ideile altora.

7. 10 ani – sunt prea puțini 

Nu știu cine a inventat că la 10 ani de la nuntă începe o criză, că după aceasta relația se schimbă, că iubirea nu este aceeași, nu există pasiune…etc.

După 10 ani totul de abia începe, pentru că cea mai puternică iubire este întotdeauna aici și acum. Cred că și după 15, 20 și mai mulți ani – situația este aceeași.