Orice femeie care se respectă nu economisește pe aceste 7 lucruri.

“Femeia care economisește pe sine, le provoacă bărbaților dorința de a economisi pentru ea!” – Erich Maria Remarque.

Iar noi  vom adăuga: nu există nimic mai important decât respectul de sine.

Dacă îți reconsideri prioritățile și nu mai economisești chiar și pe lucrurile mici, îți poți returna sentimentul de fericire.

1. Nu economisi pe hobby-ul tău

Un hobby – este o adevărată odihnă pentru suflet și cel mai bun mijloc de exprimare. Chiar există exemple când un hobby a devenit o afacere de succes. Dacă ai o activitate interesantă care îți aduce plăcere, merită să investești în ea.

2. Pe pieptene

Poți merge la cel mai bun coafor, îți poți vopsi părul cu cele mai bune culori și îl poți spăla doar cu șampoane fără sulfați, dar aceste eforturi sunt inutile dacă economisești pe pieptene. Materialul trebuie selectat în funcție de tipul de păr și de caracteristicile de utilizare. De exemplu, pentru părul creț, sunt potrivite pieptenele cu dinți de lungimi diferite, iar pentru părul gras la rădăcini, sunt ideale pieptenele din lemn natural.

3. Pe garderoba de bază

Lucrurile de bază sunt o investiție pe termen lung, pentru că ele nu ies din modă. Alege modele și forme clasice și cumpără doar haine de înaltă calitate. Mai bine mai puține, dar mai bune. Alege țesături de calitate, care vor rămâne în stare bună, chiar dacă le porți iar și iar.

4. Pe îmbrăcămintea de casă

Îmbrăcându-ne frumos acasă, transmitem creierului un semnal că mereu merităm tot ce este mai bun: la serviciu, în drum spre casă, în timp ce spălăm vasele – în orice secundă. Așa că, îmbrăcând acasă haine decente, dar confortabile, ne îmbrăcăm în primul rând pentru noi înșine.

5. Pe cărți

Valoarea unei cărți bune nu trebuie subestimată. Adesea, în ea poți găsi răspunsuri la întrebări care te preocupă și inspirație pentru realizările viitoare. Lectura îți va permite să-ți extindeți vocabularul la 13 mii de cuvinte. Și, de asemenea, vei obține relaxare emoțională.

6. Pe decorul casei 

Adevărata viața începe doar după ce omul își face ordine în casă. Decorează-ți camera cu ceea ce te face fericită. Lumânări, o lampă din sticlă colorată – fie ca starea de spirit a camerei să armonizeze cu a ta, astfel te vei simți întotdeauna confortabil acasă.

7. Pe lenjeria de pat

Să presupunem că ai cumpărat o saltea bună și chiar o pernă ortopedică potrivită, dar lenjeria este cea care vine în contact cu pielea. Cusăturile dure îți pot irita pielea, țesătura artificială îți poate provoca alergii și chiar pot apărea paraziți invizibili. Lenjeria moale, plăcută pentru corp, densă și durabilă, care respiră și absoarbe umiditatea nu costă ieftin, dar nu merită să economisești pe ea.

8. Pe ceasul de mână

Ceasul – nu este doar un accesoriu, ci și un indicator particular al gustului proprietarului. Ceasurile clasice nu și-au pierdut relevanța. Ceasul din plastic pe încheietura femeii arată pur și simplu ridicol și nu va dura mult. Ceasurile de calitate te vor servi zeci de ani și chiar pot deveni o valoare familială.

9. Pe micile bucurii

Dispoziția proastă a femeii are un preț prea mare, așa că trebuie să ai grijă de starea ta sufletească și să te răsfeți din când în când: fă cumpărături spontane și obține experiențe noi – mergi la filme, mergi la concertele grupurilor tale preferate, la spa, în vacanță.